HAYAL DÜNYAM ÇOCUK TİYATROSU SERGİLENDİ

HAYAL DÜNYAM ÇOCUK TİYATROSU SERGİLENDİ

Balıkesir Vilayetler Hizmet Birliği Şehit Gediz Anaokulu sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği tiyatro ve semazen gösterileriyle izleyicileri büyüledi.

Gönüllü velilerden oluşan tiyatro grubunun Hayal Dünyam isimli çocuk oyununun ardından Okul Öncesi Öğretmeni Güllü Kesimci’nin beş yaş grubu öğrencileri semazen gösterisi yaptı.

 

(Okul Müdürü Hatice ÇALIŞKAN)

Güllü Kesimci “Çocuklarımıza milli manevi duyguları yaşayarak öğretmek hem kalıcılık hem eğitimde başarı sağlar, bütün çabamız topluma yararlı bireyler yetiştirebilmek, öğrencilerimle gurur duyuyorum,” dedi.

(İvrindi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Aydın'ın Okul Öncesi Öğretmeni Güllü Kesimci'ye plaket takdimi)

Oyun yazarı ve yönetmeni Eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı, “Okul Müdürümüz Hatice Çalışkan’ın önerisi ile başlattığımız bu çalışma, velilerimizin gayreti ile başarıldı. Üstün performansları ile çocukları büyülediler, değme tiyatro sanatçılarından çok daha iyilerdi, çocuklar tiyatronun ne olduğunu öğrendiler, onlarla gurur duyduk,” dedi.

(İvrindi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Aydın'ın Okul Öncesi Öğretmeni Mine İtmez'e plaket takdimi)

Ayşe Karakaçan, Nazlı Tilki, Zeynep İçkin, Gamze Çelebi, Fatma Kahrıman, Meryem Kahraman, Yaprak Çelik ve minik balerin Sudenaz içkin’in oynadığı, dekor-kostüm tasarımı okul öncesi öğretmeni Mine İtmez’e ait olan oyun çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Paylaşmak, emanet, saygı, hediyeleşme, komşuluk ilişkileri, sevgi gibi değerleri konu alan oyun yirmi dakika boyunca ilgiyle izlendi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Aydın’ın da katıldığı program, semazen gösterisinin ardından yaptıkları fedakârlıklarla gönüllerde taht kuran velilere ve okul öğretmenlerine Okul Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye ve plaketlerin Şube Müdürü Sefer Aydın tarafından takdimiyle son buldu. Şube Müdürü Sefer AYDIN;  ´Bu ve buna benzer faaliyetlerin eğitim öğretime velilerinde katılması noktasında çok önemli olduğunu, başarıya ulaşmak istiyorsak birlik olmamız gerektiğini ve benzer faaliyetlerin çoğaltılması´ noktasında görüşlerini belirtti. 

 

Okul Müdürü Hatice Çalışkan, “Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan bu gösteriler, çocuklarımızın çok hoşuna gitti, devamını düşünüyoruz,” diyerek emeği geçenleri tebrik etti. Gösteriyi Şehit Gediz Anaokuluna bağlı köy anaokullarından gelen öğrenciler de davet edilmişti. 

(Tiyatro sonrası hatıra fotografı)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.