"TSK'yla İlgili Olan Bölümü Olumlu Olarak Düzelttik"

"TSK'yla İlgili Olan Bölümü Olumlu Olarak Düzelttik"

Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın modere ettiği Basın Kulisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 27 Nisan muhtırası ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

27 nisan gecesini bir kabus olarak niteleyen Çiçek, 'Bildiri yayınlandıktan sonra yapacağımız açıklamada Silahlı Kuvvetler'le ilgili bölümü değiştirdik' dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 27 Nisan muhtırası ile ilgili Basın Kulisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cemil Çiçek, 27 Nisan muhtırasının yayınlandığı geceyi anlatarak o gece için Kötü bir geceydi.Kabustu' dedi.

HERŞEY USULE UYGUNDU
27 Nisan bildirisinin yayınlanmasına neden olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir yanlışlık olmadığını dile getiren Çiçek 'Anayasaya göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri normal ve usulüne uygundu. ' dedi.

BAZI KISIMLAR DEĞİŞTİRİLDİ
TSK'nın yayınladığı e-muhtıradan sonra Başbakanlıkta sabaha kadar değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen Cemil Çiçek 'O gece eve bile gitmedik. Kolay bir şey değildi. Bazı yerleri düzelterek o açıklamayı yaptık. Açıklamadan önce karşılıklı telefon görüşmeleri sonrası bazı kısımlar değiştirildi. ' dedi.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ
Gazetecilerin hangi bölümleri değiştirdikleri ilişkin soruya ise Çiçek 'Silahlı kuvvetlerle ilgili bölüm değiştirildi ve olumlu yönde değiştirildi ' sözleriyle yanıt verirken Moderatör Ferda Yıldırım'ın 'Bildiri yumuşatıldı mı? ' sorusuna ise 'O cümle açıklama yapılamadan o anda değiştirildi. Gelişen şartlara göre uygun hale getirildi ' şeklinde yanıt verdi.

YENİ ANAYASA MUTLAKA YAPILMALI
Yeni anayasaya ilişkin açıklamalarda da bulunan Çiçek, yeni anayasanın mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çekerken ' Mühim olan, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak, beklentilerine cevap veren ve çağın gereklerine uygun olan bir anayasayı yapmaktır ' ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.