Yapacağı katliamı günbegün yazmış!

Yapacağı katliamı günbegün yazmış!

Katliamı gerçekleştirmeden evvel 1500 sayfalık bir Manifesto yayınladı.Saldırıyı günbegün planlamış.

Anders Breivik saldırıdan saatler evvel internete 1500 sayfalık bir manifesto yolladı. Manifesto içinde aylardır günbegün saldırının nasıl plandığına dair bir günlük yer alıyor. "Avrupa ülkelerinde siyasi ve askeri kontrolü ele geçirme ve kültürel muhafazakar politik gündem uygulama niyetinde olan küçük bir grubun parçası olduğunu" söylüyor bu metinde.

BİR MİLYON KİŞİYİ ÖLDÜRECEK BİR YANGIN ÇIKARMA PLANI
New York Times, eski bir  ABD devlet yetkilisinin sözlerinden hareketle soruşturmayı yürütenlerin bu manifestonun Breivik'e ait olduğunu düşündüklerini vurguluyor. Manifesto Breivik'in adının Anglikan versiyonuyla yani Andrew Berwick olarak imzalanmış.

Manifesto'da Breivik bir milyon kişiyi öldürecek ya da yaralayacak bir yangın çıkarılmasını öngörüyor ve " diyalog için zaman bitiyor. barışa bir şans verdik. silahlı direnme zamanı geldi" diyor.

2083: BİR AVRUPA BAĞIMSIZLIK DEKLARASYONU

'Liberalizm ve çok kültürlülük Avrupa Hristiyan medeniyetini yok ediyor.'
“2083: A European Declaration of Independence,” ( 2083: Bir Avrupa Bağımsızlık Deklarasyonu) olarak kaleme alınmış manifestoda, liberalizm ve çok kültürlülük "kültürel Marksizm" ile aynı kefeye konuyor ve bunun Avrupa Hristiyan medeniyetini yok etmekte olduğuna değiniliyor.

TAPINAK ŞÖVALYELERİNİ YENİNDEN DİRİLTMEK İÇİN GİZLİ TOPLANTI
Dökümanda ayrıca Tapınak Şövelyelerinin yeniden diriltmek için Nisan 2002'de Londra'da bir gizli toplantı yapıldığı yazıyor. Toplantıya sekiz Avrupa ülkesinden 9 kişinin katıldığına değiniliyor.

MANİFESTODAN HAREKETLE BAĞLANTI TESPİTİ
Fakat katılımcıların ismi ya da onların Breivik'in planından haberder olup olmadığı yazmıyor. New York Times'a göre, soruşturmacılar muhtemelen şimdi bu insanların gerçekte var olup olmadığını ve onların Breivik ile ne tür bir bağlantıları olduğunu tespit etmeye çalışacak.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.