Andy-Ar şirketinin son yerel seçim anketi

Andy-Ar şirketinin son yerel seçim anketi

Seçimlere beş ay kala yeni yerel seçim tahmin anketi yayınlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'u yönetmeye talip olduğu dönemde olduğu gibi, anket şirketlerinin ve medyanın gazlama operasyonu şimdi de Sarıgül için yapılıyor. Sarıgül'ün CHP'ye geçmesiyle birlikte oluşturulan hava, aynen Kılıçdaroğlu için yapılanlar gibi anket şirketleri üzerinden gidiyor.

Şu sıra İstanbul için yapılan anketlerin bazılarında Sarıgül'ün aldığı oy oranındaki yükseklik ve Topbaş'a yaklaşması da bunun en büyük göstergesi.

SARIGÜL TOPBAŞ'A ÇOK YAKIN

Son olarak Andy-Ar şirketinin yaptığı ankette, Sarıgül Kadir Topbaş'ın yalnızca 5 puan gerisinde gözüküyor. Halbuki kamuoyu araştırmalarının birçoğuna bakıldığında durum hiç de öyle değil. AK Partili olmasının haricinde kendi oyu da bulunan Kadir Topbaş, yapılan araştırmalarda açık ara önde gidiyor.

İŞTE O ANKET

ANDY-AR'ın 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Kadir Topbaş, CHP adayı Mustafa Sarıgül, BDP-HDP adayı Sırrı Süreyya Önder olursa oy tercihiniz nasıl olur?' sorusu üzerine ankete katılanların % 45,3'ü Kadir Topbaş dedi. Topbaş'ın ardından %40 oranla Sarıgül, %8,4 oranla Önder geldi. Kadir Topbaş ile Mustafa Sarıgül'ün oy oranları arasındaki yakınlık dikkat çekti.

BİNALİ YILDIRIM MI SARIGÜL MÜ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayının Binali Yıldırım olması halinde de durum değişmedi. 'Binali Yıldırım mı Mustafa Sarıgül mü?' şeklindeki soruya seçmen adayları, %46 oranla Binali Yıldırım cevabını verdi.

ANKARA'NIN CEVABI GÖKÇEK

'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Melih Gökçek , CHP adayı Muharrem İnce, MHP adayı Mevlüt Karakaya olursa oy tercihiniz nasıl olur?' sorusuna ankete katılanların %46,5'i Melih Gökçek cevabını verdi. Gökçek'i %30,3 oyla Muharrem İnce ve %15,5 oyla Mevlüt Karakaya takip etti.

İZMİR'DE CHP GELENEĞİ BOZULMADI

'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Aziz Kocaoğlu olursa oy tercihiniz nasıl olur?' sorusunun cevabı ise %49,2 oranla Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu'nu %38,5 oranla Yıldırım takip etti. YAZETE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.