Anelka, bu fotoğrafın sırrını anlattı

Anelka, bu fotoğrafın sırrını anlattı

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Nicolas Anelka nam-ı diğer Bilal Abdüsselam... İngiltere'de fırtına gibi esen Anelka, nasıl müslüman olduğunu da anlattı.

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Nicolas Anelka nam-ı diğer Bilal Abdüsselam, Ramazan aylarında oruç tuttuğunu, oruçlu olarak maçlara da çıktığını söyledi. Chelsea formasıyla İngiltere'de fırtına gibi esen Anelka, nasıl müslüman olduğunu da anlattı.

BU FOTOĞRAFLARIN ÖYKÜSÜ
Fenerbahçe’nin eski yıldızı Nicolas Anelka nam-ı diğer Bilal Abdüsselam, Ramazan aylarında oruç tuttuğunu, oruçlu olarak maçlara da çıktığını söyledi. Chelsea formasıyla İngiltere’de fırtına gibi esen Anelka, nasıl müslüman olduğunu da anlattı.

TAKKELİ FOTOĞRAFLARIN ÖYKÜSÜ
Fenerbahçe’nin eski Fransız yıldızı Nicolas Anelka 2004 yılının Mayıs ayının son haftası Birleşik Arap Emirlikleri’nde tatil yaparken Müslüman oldu. O tarihte İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City forması giyen Anelka, Dubai’de Al-Wassal Camii’nde bir müftü ve iki imamın huzurunda kelime-i şahadet getirerek islamı seçti.

Anelka, daha sonra Kuran-ı Kerim’den ayetler okudu ve Arap Yarımadası’ndaki camileri gezerek ibadet etti. İsmini de Bilal Abdüsselam olarak değiştiren Fransız futbolcunun Arap Yarımadası’ndaki son durağı Mekke’ydi. Anelka, Mekke ve Medine’yi de ziyaret edip umre görevini yerine getirdi.

2004 yılının Mayıs sonu ile Haziran başında Anelka’nın hayatını değiştiren bu süreçte Fransız futbolcu gittiği yerlerde büyük ilgi gördü ve “Müslüman Anelka” olarak camilerde Araplarla fotoğraflar çektirdi.

Anelka’nın İslam dinini seçmesi İngiliz ve Fransız basınında büyük yankı uyandırdı. Fransız yıldız aynı tarihlerde France Football dergisine açıklama yaparak “evet Müslüman oldum” dedi.

ANELKA’DAN 2 GÜN ARAYLA 2 AÇIKLAMA
“Arap Emirlikleri’nde kalmaktan büyük mutluluk duyacağım ve burada kalmaya hazırım. İngiltere ya da Fransa’da top oynamayı düşünmüyorum. İslama ilgim 1999 yılından beri vardı. Trapes’deki arkadaşlarımla sabahlara kadar Müslümanlığı tartışırdık. Roberto Baggio nasıl Budist olduysa ben de Müslüman oldum. Sanki beynim ve gözüm yeni açıldı.”
France Football - 10 Haziran 2004

Anelka, “Fransa ya da İngiltere’ye dönmeyeceğim” dedi ama dönmek zorunda kaldı çünkü o Arap Emirlikleri’nde Müslüman olurken İngiliz ve Fransız basını Anelka’nın peşindeydi.

Fransız yıldız camilerde Müslümanlarla çektirdiği fotoğrafların duyulması ile paniğe kapıldı ve Avrupa basını bu fotoğrafları sorgulamaya başladı.

Devamı için SABAH.COM.TR

Etiketler :