Angus kasabı tuş etti

Angus kasabı tuş etti

Kurban Bayramı'nda yine alışıldık görüntüler yaşandı. Boğalar kaçtı, kasaplar kovaladı... İşte o anlar;

Beyoğlu'ndaki hayvan pazarında sahibinin elinden kaçan angus cinsi boğa, bir vatandaşı boynuzladı. Azgın boğanın boynuzlarına hedef olan genç, altında kaldığı hayvana uzun süre direndi.

Yoğunluğun yaşandığı Beyoğlu Havyan Pazarı'nda, sahiplerinin elinden kaçan anguslar ortalığı birbirine kattı. Kesim sırasında kaçan angusu yakalamak isteyen bir genç, hayvanın boynuz darbelerine maruz kaldı. Dengesini kaybederek hayvanın altında kalan genç, şans eseri yara almadan kurtuldu. Aynı dakikalarda kaçan bir başka angus ise, kurban satış yerini bir birine kattı. Ellerinde aldıkları ip ve tahtalarla hayvanı yakalamaya çalışan vatandaşların çabası, boğa güreşlerini aratmadı. Kendilerini korumak isteyen vatandaşlar sağa sola kaçışırken, angusun kuyruğundan tutan bir vatandaş ise uzun süre pes etmedi. Angus, uzun süren uğraşlar sonucunda yakalandı.

Büyük baş hayvan kesimi sırasında yaşanan hareketlilik, hayvanların kamyonetlere bindirilmesi ve indirilmesi sırasında da yaşandı. Bazı anguslar kamyonete bindirileceği sırada vatandaşların ellinden kaçmayı başarırken, hayvanlardan biri kamyondan inişi sırasında adeta şaha kalkarak büyük tehlike oluşturdu. (İHA)

Etiketler :