"Tekin ile Sarıgül’ün kuracağı parti Türk soluna hayırlı olsun”

"Tekin ile Sarıgül’ün kuracağı parti Türk soluna hayırlı olsun”

Melih Gökçek, CHPli Gürsel Tekin’in istifasına ilişkin, "Eninde sonunda Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül birlikte yeni partilerini kuracak. Tekin ile Sarıgül’ün kuracağı parti Türk soluna hayırlı olsun” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHPli Gürsel Tekin 'in istifasına ilişkin, Tekin'in istifa etmesindeki en önemli sebebin mezhepçilik meselesi olduğunu belirterek, 'Eninde sonunda Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül birlikte yeni partilerini kuracak. Tekin ile Sarıgül 'ün kuracağı parti Türk soluna hayırlı olsun” dedi. Gökçek, Kılıçdaroğlu ile Tekin 'in yıldızının barışmayacağını daha önce söylediğini de anımsattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin parti yönetiminden istifa etmesini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çok çarpıcı bir açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU BU İŞTEN GALİP ÇIKTI"

“Gürsel Tekin ile Kemal Kılıçdaroğlu 'nun yıldızının barışmayacağını, Gürsel Tekin 'in eninde sonunda Kılıçdaroğlu 'nu halledeceğini söylemiştim” diyen Gökçek, “Ama bir konuda yanıldım. Kılıçdaroğlu bu işten galip çıktı. Yiğidi öldüreceksin hakkını teslim edeceksin derler. Kılıçdaroğlu 'nun hakkını teslim ediyorum. Ama ikisinin bir arada olmayacağını daha o günden tahmin ettiğimi açıkça ifade etmiştim” şeklinde konuştu.

'EN ÖNEMLİ SORUN MEZHEPÇİLİK MESELESİ '

Gürsel 'i tebrik eden Başkan Gökçek, “Gürsel Tekin 'in oradan ayrılmasının altında bana intikal eden belgilere göre; en önemli sorun mezhepçilik meselesi. Bu konuda Gürsel Tekin Kılıçdaroğlu 'nun tavrına karşı çok ciddi tepki koyuyor” dedi.

'BİRLİKTE PARTİ KURARLAR '

Melih Gökçek şunları söyledi:

“Şimdi bir CHP uzmanı olarak tahminim şu; Gürsel Tekin hemen Mustafa Sarıgül 'ün yanına gitmeli ve Sarıgül 'le birlikte yeni partilerini kurmalı. Benim kişisel kanaatim bu. Eninde sonunda da bu olur diye düşünüyorum. Diyeceksiniz ki onlar CHP 'den ayrı, CHP 'den de ayrı olsa yani CHP şu an solu temsil ettiği için CHP uzmanıyım diyorum. Aslında sol uzmanıyım. Gürsel Tekin 'le Mustafa Sarıgül 'ün kuracağı parti Türk soluna hayırlı olsun.”

BEYAZGAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.