İşte okulların tatil olduğu iller

İşte okulların tatil olduğu iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi...

ANKARA'DA OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara'daki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastaları, kronikhastalıkları olanlar ve özürlü personel de idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın bugün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdiği, yarın ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve aralıklarla kar yağışının devam edeceği belirtilerek, tüm vatandaşları tedbirli olmaları hususunda uyardı. Ankara Valiliği açıklamasında, "Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastaları, kronikhastalıkları olanların ve özürlü personel ile eğitim-öğretim kurumlarımızda bulunan öğrencilerin sağlığının olumsuz etkilenmemesi bakımındanAnkara İl Hıfzıssıhha Kurulunun 28.02.2012 ve 2 sayılı kararı ile 29 Şubat 2012 Çarşamba günü izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokullarının ve kreşlerin ise 1 gün süre ile tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL

Bursa'nın merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullardaeğitime bir gün süreyle ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı ve ulaşımda meydana gelen aksamalar nedeniyle, kentmerkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren polis telsizlerinden, okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğine ilişkin anonslar da yapıldı.

Kar kalınlığının 10 santimetre ölçüldüğü kentte, termometreler sabah erken saatlerde -4'ü gösterdi.

Meteoroloji yetkilileri, Bursa'da kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.

KIRIKKALE VE KIRŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Kırıkkale'de kar yağışı etkisini gece giderek artırdı. Yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı ve tipi sebebi ile valilikten açıklama geldi. Valilik, yoğun kar yağışı sebebi ile eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini, ayrıca kamuda çalışan engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Öte yandan meteorolojiden yapılan uyarılara göre rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli eseceği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kırşehir'de kar nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar bugün tatil edildi. Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; il genelinde taşımalı eğitim gören okulların kar nedeniyle tatil edildiği duyuruldu.

Bu arada il özel idaresi ekipleri ve karayolları ekipleri kar nedeniyle kapalı olan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

(AJANSLAR)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.