Köprü açılışları Başkent trafiğini rahatlattı!

Köprü açılışları Başkent trafiğini rahatlattı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin köprü, viyadük ve bulvar açılışı Başkent trafiğini rahatlattı.

Marşandiz Köprüsü’nün ardından, Şeker Kavşağı Sincan Ayaş gidiş-geliş yolunu ve Celal Bayar Bulvarı alt geçit çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşak ve Şaşmaz Viyadüğü’nü trafiğe açarak, okullar açılmadan önce Başkent trafiğinde önemli bir rahatlık sağladı.

Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan Marşandiz Köprüsü’nü 53 günde yıkıp yeniden yapımını gerçekleştirdikten sonra, diğer köprü çalışmalarını da bir bir hizmete sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Marşandiz Köprüsü’nün ardından, Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamındaki Celal Bayar Bulvarı DDY Alt Geçit İnşaatı çalışmalarını tamamlayarak, bulvarı tamamen trafiğe açtı. Açtığı alt üst geçit ve köprülerle Başkent’in dört bir tarafında trafiği rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, Celal Bayar’ın ardından Sincan Yolu üzerindeki Şeker Fabrikası önü köprülü kavşağının Sincan gidiş-geliş istikametini de trafiğe açtı. Bölge bölge trafiğin bel kemikleri köprülerle donatılan Başkent Ankara’da son olarak da Yeni Çiftlik Bulvarı’nın bitiş noktası olan Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı ile bununla bağlantılı yapılan Şaşmaz Viyadüğü’nü hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın batı koridorundaki trafik yükünü rahatlattı.

Eskiden bölgede Etimesgut'a dönüş amacıyla kullanılan ve New Jersey bariyerlerle ayrılmış olan 'U' dönüş ile hizmet verildiğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, bu dönüşün iptal edildiğini, yapılan yeni düzenleme ile de trafiğin daha rahat ve güvenli olacağını kaydederek, yapımı tamamlanan ve çalışmaları süren alt geçitlere ilişkin şu bilgileri verdi:

“Hizmete açtığımız köprülü kavşağın Sincan-Ankara hattı olan üst geçidinin dışında 3 de alt geçit bulunuyor. Köprülü kavşaktaki birinci alt geçit, Şeker Mahallesi’nin her iki yönlü Etimesgut- Ankara trafiğini sağlayacak. İkinci alt geçit, Ayaş Yolu’ndan Etimesgut, Şeker Mahallesi ve Şeker Fabrikası güzergahlarını kullanmak isteyenlere hizmet verecek ve sinyalizasyon olmadan, sürekli bir trafik akışı sağlanabilecek. Etiler Caddesi üzerinde yapılan üçüncü alt geçit ile de Şeker Fabrikası’na girişi sağlayacağız.”

Üçpınar, DDY Alt Geçit Çalışması nedeniyle trafiğe kapanan yolun, inşaat alanındaki Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) ana iletim hattı deplase çalışmalarının uzaması nedeniyle Celal Bayar Bulvarı’nın gecikmeli olarak trafiğe açıldığını bildirdi. Celal Bayar Bulvarı’nın Etiler Orduevi’nden Sıhhiye’ye geliş yönünün daha önce trafiğe açıldığını hatırlatan Vedat Üçpınar, Sıhhiye’den Gazi Mahallesi’ne giriş yönünün de çalışmaların tamamlanmasıyla Başkentli sürücülere hizmet vermeye başladığını kaydetti. DDY Alt Geçiti'ne bağlı olarak yapılan Yeni Çiftlik Bulvarı çalışmalarının ise devam ettiğini de ifade eden Üçpınar, yapımı sürdürülen Yeni Çiftlik Bulvarı’nın, 4 gidiş 4 geliş şekilde Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp banliyö tren hattına paralel olarak AOÇ arazisinden devam edeceğini ve Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son bulacağını da söyledi.

Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın 4 yonca yaprağı şeklindeki dönüşler ve 4 varyant olarak adlandırılan yan yollardan oluştuğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, 4 yonca yaprağı ve 2 varyantın tamamlanarak hizmete açıldığını kaydetti. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağının 2 açıklıklı, 4 gidiş-4 geliş toplam 8 şerit, yaklaşık 44 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Vedat Üçpınar, köprülü kavşağın hizmete girmesiyle, Ümitköy- Şaşmaz, Ümitköy- Etimesgut- Sincan- Şaşmaz- Etimesgut- Sincan bağlantısının sağlandığını ve trafik yükünün önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti. Zırhlı Birlikler önüne yapılan alt geçit inşaatının da tamamlandığını anlatan Vedat Üçpınar, alt geçidin yapımı ile Zırhlı Birlikler Tümeni içinden çıkan araçların Yeni Çiftlik Bulvarı’na katılımının daha güvenli olacağını kaydetti.

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olan Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki bulvarın da hizmete açıldığını belirterek, “Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın altından geçen yol, Şaşmaz Viyadüğü’nün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir Yolu’nu İstanbul Yolu’na bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir Yolu’nu birbirine bağlayan Bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki demiryolu ve Ankara Çayı’nı Viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.