Operasyon Ankara'ya sıçradı

Operasyon Ankara'ya sıçradı

Ankara Emniyet İstihbarat Dairesi'nde 4 polis müdürü gözaltına alındı.

 

Yasadışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile  İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Hassa Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin'in aralarında bulunduğu 6 polis memurunun evine baskın düzenledi. 

17 ARALIK'TAN SONRA GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin'in 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atandığı dikkat çekti. Bilgin, daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

8 POLİS GÖZALTINDA

Emniyet Müdür eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin'in de bulunduğu 8 polis, evlerinde arama yapılarak gözaltına alındı.

"SAVCILAR TAKİP EDİYOR, NORMAL BİR SÜREÇ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,yapılan operasyonla ilgili olarak, "Savcılar takip ediyor, normal bir süreç" ifadelerini kullandı.

ANKARA EMNİYETİ'NDE DE 4 POLİS MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Sabah'ın haberine göre; Adana'daki gözaltıların ardından yapılan operasyon Ankara'ya sıçradı. Ankara Emniyet İstihbarat Dairesi'nde de, 4 polis müdürünün gözaltına alındığı belirtildi.

DAHA ÖNCE DE CASUSLUK SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Suriye'ye 19 Ocak'ta giden MİT'e ait TIR'ların Adana'da aranması 'Paralel yapının' organizasyonu olarak değerlendirilirken, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile bazı jandarma subayları kısa sürede başka görevlere ve illere atanmış, bu aramanın yapılması ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması' açılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.