Ankara harekete geçti Mursi mi geliyor?

Ankara harekete geçti Mursi mi geliyor?

Ankara, Sisi tarafından idama mahkum edilen Cumhurbaşkanı Mursi için hakerete geçti.

Ankara, Mısır'a Suudi Arabistan ve Katar üzerinden, Mursi'yi Türkiye'ye getirme teklifi sundu. Halkın tepkisinden korkan darbeci Sisi'nin de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Takvim'in haberine göre, Sisi'nin yönettiği Mısır, ülke tarihinin tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idamcezası verdi. Ancak ülkenin birçok kentinde başlayan protesto gösterileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkileri, Sisi'yi zor durumda bıraktı. Mursi'yi idamedemeyeceklerini anlayan Sisi'nin yeni formüller aramaya başladığına dikkat çekildi.

2721.jpg

ANKARA'YA MI GELECEK?

Mursi konusunda sert açıklamalar yapan Türkiye'nin, infazın gerçekleşmemesi için harekete geçtiği iddia edildi. Hatta Ankara'nın Mursi'nin Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalara başladığına dikkat çekildi. Bu konuda Suudi Arabistan ve Katar'la da bazı görüşmeler yapıldığı da iddialar arasında. Sisi'nin de Mursi'den kurtulmak için bu duruma sessiz kalacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz cumartesi verilen idam kararının ardından Sisi'nin Başbakan Hişam Kandil ve Savunma Bakanı Sıtkı Sobhi ile bir araya geldiği ve bir durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Hişam Kandil'in Mursi'nin ülke dışına gönderilmesinin en doğru karar olacağı yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı. Sobhi'nin de ülkede başlayacak yeni bir ayaklanmanın önüne geçmekte zorlanacaklarını detaylı bir şekilde darbeci Sisi'ye anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.