Canlı yayında duygusal anlar

Canlı yayında duygusal anlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında duygu dolu anlar yaşadı ve CHP'ye oy verenlere hakkını helal etmeyeceğini söyleyerek seçmeni istihareye davet etti.

'HİZMET HAREKETİNE YARDIM ETTİM'

Hizmet hareketine ben yıllarca yardım ettim. Her türlü fedakârlığı yaptım. Onlar istemediler ben teklif ettim. Çok değerli, çok samimi insanlar var içinde. Hele tabanı pırıl pırıl insanlar.

'ÇOCUKLARIMI HİZMET HAREKETİNE EMANET ETTİM'

İki tane oğlum var iki oğlum da Samanyolu'ndan mezun. İki tane torunum var Samanyolu Okulları'nın versiyonu sayılan Atlantik Okulları'nda okuyorlar. Yani çocuklarımı hizmet hareketine emanet ettim. Evlatlarımı, torunlarımı onlara güvendiğim için emanet ettim. Bu olaylar başlayıncaya kadar hiçbir şekilde ters düşürmedim.

'HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN'

Biz Başbakan'a gittik bu olayların benzerlerinin olacağını söyledik. Başbakan'ın bize söylediği söz şudur; "Bunlar bizim kardeşlerimiz. Bir daha böyle düşünmeyin ve yanıma böyle gelmeyin" dedi. Bu Başbakan'ı bu hale getirdiler. Bu başbakan bundan sorumlu değil. Eğer Başbakan bunlar hakkında ters düşünseydi kaç tane üniversite yerini bunlara verdi. Verir miydi? Herkes elini kalkıp doğrudan doğruya vicdanına koyup bunu bir düşünmeli.

'GÖZLERİ BÖYLE NASIL KÖR OLABİLİYOR?'

Dün bir Zaman Gazetesi ilavesini aldım.'Ankara'da seçime doğru' diye...'Başkent'in yeni'şehriemin'i kim olacak?' yazıyor. Altında CHP adayı Mansur Yavaş, MHP adayı Mevlüt Karakaya ve BBP adayı Remzi Çayır var. 20 yıldan beri benle içtikleri su ayrı gitmeyen bu kardeşlerime ben ne yaptım? Hangi kötülüğü yaptım? Hangi kötü sözü söyledim? Hangisinin kalbini kırdım? İnsan vicdan eder ya böyle bir şey var mı? İnsanların gözleri böyle nasıl kör olabiliyor?

'DUYUYORUM KAHROLUYORUM'

Sen kalkacaksın düne kadar Ezan'ını Türkçe okutmaya kalkan CHP'yi destekleyeceksin. Duyuyorum kahroluyorum. Düne kadar ezan sesinin kısılması için meclise önerge vermeye kalkanlar, "Ezan sesinden rahatsız oluyoruz herkes evinde teybinden dinlesin" diyenler, geçmiş dönemlerde camilerimizi satıp ahır, meyhane olarak kullandıran CHP'yi sen nasıl desteklersin?

'VİCDANEN RAHATSIZ OLMAYACAK MISINIZ?'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne hangi camii planını getirdiysek en az 10 taneden 8'ine itiraz etti CHP'li belediyeler. "Camiler yapılmasın" diye. Senin camilerini kapatmaya, engellemeye çalışan CHP'ye mi oy vereceksin? Vicdanen hiç rahatsız olmayacak mısın?

'DEVLETİ YOK ETMEK İÇİN ÇALIŞMAK NE DEMEK?'

Çarşafları yırtan, çarşaf yırtmak için tören yapan CHP'ye mi vereceksin oyunu? Nasıl vereceksin? Allah'tan korkmayacak mısın? Vicdanın sızlamayacak mı? Yarın ben Allah katında bunların hesabını veririm demeyecek misin? Bu nasıl insanın beyninin dönmesi? Bana verme ama sen CHP'ye nasıl oy veriyorsun? Dün Risale'i Nur okutulan evlere baskın yapan CHP değil mi? Sen Nursi hazretlerinin hakkını nasıl ödeyeceksin? Allah'tan korkmaz mı insan? İnsanın gözünü bu kadar mı kan bürür? Bir devleti yok etmek için çalışmak ne demek? Olacak şey mi? Kur'an kurslarını kim kapattı dün? İmamhatipleri kim kapattı dün? Bu CHP'liler değil mi? Sen CHP'ye nasıl oy verirsin arkadaş? Gidip bir başka sağ partiye versen "AK Parti'den intikam alıyorum" anlarım. Ama sen CHP'ye nasıl oy verirsin? Vebalini nasıl ödeyeceksin? "Dine sövmek suç olmasın" diye daha yeni önerge verdiler.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Ben Tabandaki tertemiz insanlara, hizmetteki kardeşlerime hakkımı helal ediyorum. Ama CHP'ye oy vereceklerden öbür dünyada hakkım var. Rabbimin katında bu hakkımı isterim. Hakkımı helal etmiyorum. Ben bunun için mi yardım ettim bu kardeşlerime? Ben bunlar dine, İslam'a hizmet ediyorlar diye Allah rızası için yardım ettim. Ama Allah rızasını bir tarafa bırakacaksın sırf kişisel kavga için böyle bir hareketi destekleyeceksin. Vebal arkadaş bu Allah'tan korksunlar. O tabandaki pırıl pırıl kardeşlerim benim başımın tacıdır. Yine yüzyüze geleceğiz. Yine konuşacağız. Ama yönetime geldiklerinde hepsine soracağım "Kime oy verdin?" diye. Eğer CHP'ye oy verdim derse hakkımı helal etmiyorum Ahriet'te isterim. Başka bir partiye veriyorsan ver kardeşim ama sen nasıl CHP'ye verirsin ya. Var mı böyle bir vicdansızlık?

'BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİN?'

Recep Tayyip Erdoğan sana düne kadar iyilik yaparken, başının tacıyken sen gelip bu kadar sesi nasıl alırsın? Mümin müninin sesini alır mı? Mahremine girer mi? Cenab-ı Allah "Gördüğün zaman kusurunu ört" diyor. Öyle emrediyor. Sen kusurları nasıl açarsın? Aranda şahsi çatışma var diye, menfaat çatışması var diye sen herkesin kusurlarını nasıl açarsın? Allah "ört" diyor sen açıyorsun. Bunun hesabını nasıl vereceksin? Herkes elini vicdanına koysun ona göre davransın. Bu seçimlerde CHP'ye oy verene hakkımı helal etmiyorum.

'RABBİNE SIĞINSIN DOĞRUYU GÖRSÜN'

İnanıyorum ki bu saydıklarımı düşünen bütün hizmetteki kardeşlerim bu akşam eğer beni dinlediyse muhasebeye oturacak. Allah aşkına otursun istihareye yatsınlar. Ben giremem o istihareye ama ona emir verenler de giremez. Allah ile kendi arasında kalıyor. Rabbine sığınsın doğruyu görsün. Ben inanıyorum ki doğruyu görecek. Görende Allah aşkına beni arasın "bende gördüm" desin de yarın akşam televizyonda anlatayım. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.