Ankara'da Okullar Şehir Dışına Taşınacak

Ankara'da Okullar Şehir Dışına Taşınacak

İlkokullar ve ana sınıfları dışındaki eğitim kurumları şehir dışına taşınacak. Ankara'nın dört tarafında öğretim kampüsleri oluşturulacak.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilkokullar ve ana sınıfları dışındaki diğer eğitim kurumlarının şehrin doğu, batı, kuzey, güney taraflarında oluşturulacak kampüslere taşınacağını bildirdi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, Ankara Valiliği ile bir inşaat firması arasında 32 derslikli bir okul binasının yapımına yönelik protokol imzalandı.

Ankara'ya Eğitim Kampüsleri Geliyor

Burada konuşan Vali Yüksel, milli eğitimine yön verecek önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Yüksel, şöyle devam etti:

''İlkokullar ile ana sınıflarının şehir içinde bırakılacak ve diğer eğitim kurumları doğu, batı, kuzey, güney akslarına metro sistemleri ile önümüzdeki yıllarda taşınacak. Bir kampüsün içinde, yani bir okullar şehri
alanında 30-50 okul bulunacak. Onun içinde yüzme havuzları, alışveriş merkezleri, sağlık üniteleri yapmak, her istikamete sabah metro araçlarıyla birkaç bin öğrenci götürüp, akşam tekrar şehre döndürmeyi amaçlayan, yeni anlayışa kavuşturacak çok önemli bir projeyi tartışacağız.''

Projeye Gökçek'ten Destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise kampüsler konusunda belediye olarak başta alt yapı olmak üzere katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Gökçek, söz konusu projenin hayırseverlerin de yardımı ile kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.