Melih Gökçek'ten Sıra Dışı Seçim Vaadi

Melih Gökçek'ten Sıra Dışı Seçim Vaadi

Ankara'daki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışı kapsamında Güdül'de bulunan Gökçek, 'Aspir bitkisinden yağ ve hayvan yemi çıkıyor, bütün Ankara'nın nadasa bırakılmış topraklarında aspir yetiştirilmesini teşvik edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güdül için de pek çok proje hazırladıklarını, toprağın nadas zamanı da değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Aspir bitkisinden yağ ve hayvan yemi çıkıyor, bütün Ankara'nın nadasa bırakılmış topraklarında aspir yetiştirilmesini teşvik edeceğiz" dedi.

Ankara'daki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışı kapsamında Güdül'de bulunan Gökçek, programlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Güdül halkı için tarım ve hayvancılık alanında desteklerinin artacağını belirtti.

Güdül'ün artık büyükşehir sınırlarına dahil olduğunu bundan öncede buraya yatırım yaptıklarını belirten Gökçek, "İlçe belediyenize su tankeri, damperli kamyon, çöp toplama aracı, cenaze aracı ve makam aracı verdik. 20 bin ton sıcak asfalt döktük. Bir park yaptık, parklara oyuncaklar, köylere park masaları yaptık, okul bahçelerini asfaltladık. Artık büyükşehirsiniz sizin için pek çok proje hazırladık" ifadelerini kullandı.

Güdül'e bir mezbahane yaptıracaklarını belirten Gökçek, ayrıca Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde özel çiftliklerde AK Keçi adı verilen bir melez keçinin üretimini yapacaklarını, bu keçinin sütünün bol olduğunu tiftiğinden de faydalanıldığını ve keçileri 3-4 yılda çoğaltarak ücretsiz dağıtacaklarını kaydetti.

Nadasa bırakılan topraklardan daha fazla verim elde etmek için de projelerinin hazır olduğunu ifade eden Gökçek, şöyle devam etti:

"Toprağı ekiyorsunuz, sonra belli bir dönem nadasa bırakıyorsunuz. Nadası etkileyebilecek bazı bitkilerin ekilmesi lazım. Aspir bitkisinden yağ ve hayvan yemi çıkıyor, bütün Ankara'nın nadasa bırakılmış topraklarında aspir yetiştirilmesini teşvik edeceğiz. Hayvan yemi ve yağ üretimi için fabrika kurarak köylünün para kazanması ve nadasa bırakılan arazinin kullanılmasını temin edeceğiz. Bunu da söz olarak veriyoruz."

Sorgun Göleti çevresinde bir piknik alanı düzenleyerek turizme teşvik sağlayacaklarını, Yeşilöz Kirmir Çayı etrafındaki mağaraları turizme kazandıracaklarını belirten Gökçek, termal su kaynaklarının değerlendirilmesi için de Ankara çapında çalıştıklarını, Güdül'ün su ve kanal şebekelerini ve altyapısını da yenileyeceklerini anlattı.

habervaktim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.