Türkiye'nin bir dönemi aydınlanacak mı?

Türkiye'nin bir dönemi aydınlanacak mı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılarak İstanbul’a getirilen Ayhan Çarkın, Silivri’nin Beyciler Köyü’ne götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılarak İstanbul'a getirilen Ayhan Çarkın, Silivri'nin Beyciler Köyü'ne götürüldü. Çarkın, mahkemenin talep etmesi halinde Tarık Ümit'in cesedinin bulunduğu yeri gösterebileceğini belirtmişti. Çarkın bugün yer gösteriyor.

Faili Meçhul Cinayetler kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, 1995'ten bu yana kendisinden haber alınamayan MİT'çi Tarık Ümit'in gömüldüğünü öne sürdüğü yeri göstermek için Silivri'ye getirildi.

Yoğun güvenlik önlemiyle Emniyet'ten çıktı

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden saat 10.00 sıralarında çıkarılan Çarkın, Büyükçavuşlu'ya götürüldü. Çelik yelek giydirildiği görülen Çarkın'ın yer göstermesi sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından bir süre Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutulan Çarkın, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında buradan çıkartıldı.

Çarkın'ın ardından, 1995 yılında kaybolan Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit de özel bir araçla emniyetten ayrıldı.

Yer göstermeye başladı

Basın mensuplarının yoğun ilgisi altında Silivri'nin Beyciler Köyü'ne getirilen Çarkın, burada araçtan indirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede, Ayhan Çarkın’ın boş arazide yer gösterdi. Buradaki incelemelerin ardından 700 metre ötede bulunan Kuşbahçe mevkisindeki başka bir yere gidildi.

"Şu cesetler bulunsun da rahatlayayım"

Ayhan Çarkın’ın yer gösterme işlemine katılan ekipler, Silivri’nin Kuşbahçe mevkisinde bulunan et lokantasının yakınındaki geniş bir alana bant çekerek giriş çıkışları durdurdu.

Çapayla bu alandaki bazı yerlerin otlarını temizleyen ekipler, detektörler ve köpeklerle aramalar yapıyor.

Aramalar sırasında Çarkın’ın yanındaki polislere "Şu cesetler bulunsun da rahatlayayım, inşallah bulunur" dediği, incelemeye eşlik eden eden savcının da Çarkın’a "Burada çeşme hatırlıyor musun? Demiryolunu hatırlıyor musun?" diye sorduğu duyuldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.