Veda yemeğine kan doğradılar

Veda yemeğine kan doğradılar

Ankara’da 3 sivili katleden PKK aynı gün Siirt’te üniversiteye gidecek arkadaşlarıyla veda yemeğine çıkan 6 genç kıza kurşun yağdırdı. 4 kız hayatını kaybetti, 2’si ağır yaralandı.

TÜRKİYE önceki gün sivilleri hedef alan terör eylemlerine sahne oldu. Sabah saat 11.00 sularında Ankara’da yaşanan bombalı saldırının şoku atlatılamadan akşam saat 20.30 sularında da Siirt’te yemeğe çıkan 6 genç kız teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Siirt’te Polis Meslek Yüksek Okulu’na eylem hazırlığında bulunan teröristler okulun istikametinde otomobilleri ile gitmekte olan 6 kız arkadaşı hedef aldı. Kızların dün Hatay’daki üniversitesine gitmek için bilet alan arkadaşlarıyla veda yemeğine çıktıkları öğrenildi.

Kızlar PKK’nın gaspına direndi

Hain saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı. Son günlerde saldırılarını gaspedilmiş araçlarla yapan PKK, Siirt’te de aynısını yapmak istedi. Siirt PMYO’ya saldırıda kullanmak için içinde 6 genç kızın olduğu Ankara plakalı aracı durduran PKK’lılar beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Kızlar, kendilerini durduranların PKK’lı olduğunu fark edince direndi. Bu sırada PKK’lı teröristlerden birisi aracı kontrol altına almak için başını camdan içeri sokup kontak anahtarını kapatmak istedi.

Teröristi sürükleyince vuruldular

Ancak gaspa direnen ve aracı PKK’lılara vermeyen kadınlar, hızla uzaklaşmaya çalışırken pencereden içeri sarkan terörist yaklaşık 300 metre araçla sürüklendi. Teröristin araçtan düşmesi üzerine, geride kalan iki terörist tarafından araca roketatarla ateş edildi. Vurulan araç daha sonra uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırı sesinin ardından bölgeye çok yakın mesafede bulunan PMYO’da görevli polisler olay yerine geldi. PKK’lılar kaçarken, araçtan düşmesi nedeniyle diğer teröristlerden geri kalan PKK’lı da çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi. 

Yan yana toprağa verildiler

Saldırıda Hatay MKÜ Beden Eğitimi öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Nergiz Evin (25), ablası kuaför Zeynep Evin (31), yüzme antrenörü Nurcan Olgaç (25), özel güvenlikçi ve BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin’in yeğeni Kevser Çekin (25) olay yerinde öldü. Lise öğrenicisi Nuran Evin (17) ile hemşire Gülcan Olgaç (27) yaralandı. Olgaç’ın ayağının koptuğu öğrenildi. PKK’nın katlettiği 4 genç kız, gözyaşları arasında aynı mezarlıkta yan yana toprağa verildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “Terör, güya bu bölgede halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak hep kendini takdim etti. Ama sınır tanımıyorlar. Bebek, yaşlı, çocuk genç kız demeden öldürüyorlar” dedi. ŞEYHMUS ÇAKAN, ZAFER KÜTÜK, MELİK DUVAKLI

Yetiş abi her yer mayın dolu

HAİN saldırıda kızları Nergiz (25) ve Zeynep’i (31) kaybeden, bir diğer kızları Nuran’ın da yaralandığı Evin ailesi bireyleri büyük üzüntü yaşıyor. Baba Nurettin Evin, saldırıda 2 kızının hayatını kaybettiğini, bir kızının ise yaralandığını belirterek, ‘’Hepimizin başı sağ olsun. Yaralı olan diğer çocuğum için endişeliyiz, onu kaybetmekten korkuyoruz. Bu kan dursun, ben 2 çocuğumu kaybettim, hiç kimsenin çocuğu ölmesin. Başka analar ağlamasın’ dedi.

Birlikte yaşadılar, birlikte öldüler

Ağabey Mesut Evin ise saldırı sonrasında kardeşi Nergiz’in son nefesini vermeden kendisini cep telefonuyla aradığını ve yardım istediğini söyledi. Ağabey Evin “Otomobildeki 6 kızın hepsi çocukluktan beri arkadaşlardı ve sık sık görüşürlerdi. Akşam da Nergiz için bir araya gelmişlerdi. Olaydan 10 dakika önce cep telefonuyla Zeynep’i aradım. Bana Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yanındaki çay bahçesine yemek yemeye gittiklerini, ancak orada düğün olduğu için çıktıklarını, kısa süre sonra eve döneceklerini söyledi. Birkaç dakika sonra büyük bir patlama sesi duydum. Ama onlarla bağlantılı olabileceğini hiç düşünmedim. O sırada telefonum çaldı, arayan Nergiz’di. (Ağabey mayına bastık ölüyoruz, her taraf mayın dolu’ dedi. Ölmeden önce yaralı halde beni aramış. Saldırıdan habersizlermiş. Mayına bastıklarını zannetmişler. Hemen dışarı çıkıp olay yerine gittik, olanları gördük’’ dedi.

Kızlarından biri öldü birinin bacağı koptu

Saldırıda iki kızından Nurcan (25) ölen, Gülcan’ın (27) da bacağı kopan Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü İhsan Olgaç, konuşmakta güçlük çekerken “Yıkıldım. Hepsi mahalleden ve çocukluk arkadaşıydı. Çok üzgünüz, diyecek söz bulamıyorum’’ dedi. Anne Ayşe Olgaç da Kürtçe, ‘’evim yıkıldı, ciğerim yandı’’ diyerek ağıtlar yaktı. Kevser Çekin’in (25) Kürtçe ağıtlar yakan annesi Gülzerin, sık sık “Ben sana gitme demiştim’’ diyor. Güvenlikçi Kevser’in yengesi ‘’Ne istediler gencecik insanlardan. Hayatlarının en güzel çağlarında öldürdüler. Gençlerin hakkı yok muydu gezmeye? polis olmak istiyordu. Polis olamayınca güvenlikçi oldu” diye gözyaşı döktü. 

BAKLAVAYI YİYEMEDİLER

PKK saldırısına uğrayan 6 genç kızın araçları delik deşik olurken, aracın içinde dağılmış baklava kutusu ve baklavalar dikkat çekti. Çatışmada PKK’lı terörist Mehmet Emin Sevilgen de  öldürüldü. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.