Ankara Valiliğinden açıklama: Saadet Partili ateş açtı

Ankara Valiliğinden açıklama: Saadet Partili ateş açtı

Dün gece Ankara'da Saadet Partili ve MHP'liler arasında yaşanan bayrak asma kavgasına ilişkin, Valilik ayrıntıları paylaştı: MHP bayrakları indirilince kavga çıktı. Saadet Partililer havaya ateş açtı.

Ankara Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre, dün gece 01.35 sıralarında, 1071 Malazgirt Bulvarı'nda silahlı kavga olduğunun ihbar edildi. Polis ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı. Saadet Partili ve MHP'lilerin arasında olduğu anlaşılan kavga kontrol altına alındıktan sonra soruşturma başlatıldı.

Ankara Valiliğinden açıklama: Saadet Partili ateş açtı
Hastaneye sevk edilen Saadetliler

Valilik olayı süreci 5 maddeyle şöyle özetledi:

"MHP'NİN BAYRAKLARINI İNDİRDİLER"

"1. Tartışmanın, Milliyetçi Hareket Partisi mensupları tarafından asılan bayrakların 2 kişi tarafından asıldığı yerden indirilmesi ile başladığı ve Milliyetçi Hareket Partisi taraftarlarının olay yerine geri gelerek bayrakları indiren kişilere müdahale ettiği,


2. Daha sonra Saadet Partisitaraftarlarının içinde bulunduğu 4 aracın olay yerine gelmesi ile tartışmanın büyüdüğü, bu sırada Saadet Partisi taraftarları içinde bulunan Mehmet Fethi Öztürk’ün kendisine ait tabanca ile havaya ateş açtığı,"SAADETLİ ÖZTÜRK HAVAYA ATEŞ AÇTI"

"POLİS 5 YARALIYI HASTANEYE SEVK ETTİ"

3. Polisin olaya müdahale ederek tarafları ayırmasından sonra, Mehmet Fethi Öztürk’ün de aralarında bulunduğu yaralı 5 kişinin hastaneye sevk edildiği,

 

 

"4 KİŞİ İFADELERİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI"

4. Olay hakkında görevli Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilerek savcının talimatı ile 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı, olaya karışan 4 kişinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı,

"HAVAYA ATEŞ AÇAN SAADETLİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK"

5. Olayda silah kullandığı tespit edilen Mehmet Fethi ÖZTÜRK isimli şahıs hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınma talimatı verildiği ve hastanedeki tedavi işlemlerinin tamamlanmasından sonra mevcutlu olarak Adliyeye sevk edilecektir."

SAADET CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın da olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Aydın şunları söyledi: “Saat 01.30 sularında partide toplantı yapıyorduk. Arkadaşlar bizi aradılar başkanım Anadolu Bulvarından bize saldırıyorlar. Bizde şuan ağır yaralı olan Ankara 3. Bölge 3. Sıra adayımız Mehmet Fethi Öztürk beyle olay yerine intikal ettik.

Biz oraya gider gitmez ne olduğunu sorduk. Mevlüt Karakaya ve ekibindeki arkadaşlar bizim arkadaşların pankartlarını yırttığı iddiasıyla arkadaşları darp etmişler.

"PANKARTLAR TAŞINIRKEN BAHÇELİ'NİN MAKAM ARACI GEÇİYOR"

Olayın öncesinde şu oluyor; bizim arkadaşlar pankartları taşırken bir anda Devlet Bahçeli’nin makam arabası geçiyor. 5 dakika sonra bir ekip geliyor. Bizim arkadaşları dövüyorlar. Dövdükten sonra  soruyorlar ne oldu diye. Bizim arkadaşlar diyor ki biz indirmiyoruz pankartlarınızı.MHP'liler bu yerdeki pankartlar ne diye sorunca bizim pankartlarımız dedik. Daha sonra yanlışlık oldu kusura bakmayın dediler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.