Ankara'da laik eğitim için alternatif ders programı

Ankara'da laik eğitim için alternatif ders programı

Ankara'da bir araya gelen Alevi örgütleri ve Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, dersleri boykot etti, alternatif ders programıyla ders verdi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) çağrısıyla bir araya gelen Alevi örgütleri ve Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, Türkiye'nin bazı okullarında dersleri boykot etti.

ALTERNATİF DERS PROGRAMI

BBC Türkçe'nin haberine göre; Ankara'da 'laik ve bilimsel eğitim' talebiyle birlikte semtlerde 'alternatif ders programları' belirlenip, boykota katılan öğrencilere ders verildi.

ELEŞTİRİYORUZ AMA...

Dikmen'deki alternatif ders programını hazırlayan eğitimci ekibinde yer alan Yrd. Doç. Dr. Ebru Aylar, "Sabahki program çocuklar için. 12:00'den sonra ise liselilere yönelik derslerimiz var. Bu kadar yoğun bir program olmasının nedeni, eleştiriyoruz ama bilimsel alternatifi nedir diye anlatmaktı. Liseliler bu derslere aktif katılacak ve tartışarak ders yapacağız." şeklinde konuştu.

Velilerden biri olan Yusuf Güneş isimli vatandaş "Aleviyim, din derslerine karşıyım. Ortaokulda, lisede bizim de din derslerimiz vardı ama seçmeliydi. Zorunlu değil yine seçmeli olsun." talebini dile getirdi.

DERSTEN SONRA SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Alternatif dersten sonra çocuklar ve gözetmenleri dışında alternatif dersin verildiği yerden Sokullu'daki Ahmed Arif Parkı'na geçildi. Okullardan gelen ve boykota katılan öğretmenler ve öğrencilerle birlikte veliler, yaklaşık 250 metre aşağıdaki Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi önüne yürüdü.

"Karanlığa, faşizme, yobazlığa geçit yok", "Gerici, mezhepçi kadrolara hayır", "Boyun eğme, AKP'den hesap sor", Dikmen ayakta, öğrenciler boykotta" sloganları atan grup, lisenin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra tekrar alternatif derslerin verileceği merkeze döndü.

"GALİLEO NEDEN YARGILANDI?" DERSİ

BHH Yürütme Kurulu Üyesi Ulaş Karakul'a bu dersin neden seçildiğini şu sözlerle açıkladı;"Galileo'nun hayatı, bilim ile dinin tarih boyunca nasıl karşı karşıya geldiğini ve bilimin mücadelesini en iyi şekilde anlatır. Bilimi savunanlara tarih boyunca nasıl davranıldığını göstermek istedik derslere katılanlara."

BOYKOTUN AMACI LAİK DİRENİŞ

"Bu boykotun amacı, genel bir eğitim ya da dinlere özgürlük meselesi değil. İslamcı dayatmaya karşı laiklik direnişi ve mücadelesi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.