En başarılı belediye başkanları araştırması

En başarılı belediye başkanları araştırması

EN BAŞARILI 10 BAŞKAN: 1. değişti Kayseri değil. CHP 3 BELEDİYE İLE LİSTEDE. BDP'den de 1 belediye var..

Sonar Araştırma Şirketi, Türkiye’deki 15 Büyükşehir ve Büyükşehir’e bağlı 75 merkez ilçede Belediye Başkanları’nın performansları araştırıldı.

LİSTENİN ZİRVESİNDE AKYÜREK VAR

En başarılı 10 büyükşehir belediye başkanı sıralamasında ilk sırada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek var. İkinci sırada Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükerler, üçüncü sırada ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melik Gökçek yer aldı. Listede Baydemir, Topbaş, Büyükerşen ve Kocaoğlu dar var.

SARIGÜL İLÇE SIRALAMASINDA BİR NUMARA

En başarılı Büyükşehir ilçe belediye başkanı ise yüzde 76.2 ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. İkinci sırada Konya Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı yer alırken ilk 10’a giren tek kadın belediye başkanı ise Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran oldu.

TERCİHLERİ NELER BELİRLİYOR

‘Oy tercihlerinizi belirlemenizde etkin olan faktörler nelerdir’ sorusuna katılımcıların büyük bir kısmı ‘Adayın siyasi görüşüme, parti tercihime uygun olmasıdır % 49.5, Adayın kendisi % 43.0, Adayın geçmişte İl/ilçeye kazandırdıkları % 40’ şeklinde cevap verdi.  

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.