Anketlerde Son Durum

Anketlerde Son Durum

Yapılan son referandum anketi özellikle bir partide soğuk duş etkisi yapacak! İşte o il...

Pollmark araştırma şirketinin AK Partiiçin yaptığı anketlere göre referandumda ‘Evet' oyu vereceklerin oranı yüzde 54-57 arasında dalgalanıyor. Şirketin ortaklarından Yrd. Doç Dr. Ertan Aydın, Taraf'a yaptığı açıklamada şimdiye kadar beş anket yaptıklarını belirterek “Referandumda oyunun ne olacağına karar vermemiş olanların oranı yüzde 20 civarında” dedi. Aydın'ın anket sonuçlarına dayanarak verdiği bilgilere göre kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra, 12 Eylül'de yapılacak referandumda Anayasa değişiklik paketine ‘Hayır' oyu vereceklerin oranı da yüzde 43-46 aralığında değişiyor.

Güneydoğu ‘Evet'ten yana

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi'nin boykot çağrısına rağmen, bu partinin seçmenlerinin önemli bölümünün sandığa gideceğini söyleyen Ertan Aydın, anket sonuçlarına göre Diyarbakır'dan ‘Evet' çıkacağını belirtti. Aydın, “Güneydoğu fevkalade iyi. Diyarbakır'da ‘Evet' oyları kararsızlar dağıtılmadan yüzde 50'nin üzerinde” dedi.

Trakya sıkıntılı

Aydın, oyların coğrafi dağılımıyla ilgili olarak “Genel seçimlerde çıkan tabloya çok benziyor. İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle ve Karadeniz ‘Evet' açısından daha güçlü. Ege Bölgesi ile Trakya sıkıntılı, İstanbul fena değil” dedi.

TARAF

Etiketler :