"Kızım güneş görmüyor onlar da görmesin..."

"Kızım güneş görmüyor onlar da görmesin..."

Bir annenin feryadı!

Kumkapı'da siyanur içerek intihar eden Ermenistan uyruklu Narine Mkrtchyan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Orhan Okumuş ve ağabeyi Barış Okumuş hakkında "intihara neden olma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj" suçlarından 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına anne Nune Mkrtchyan ve taraf avukatları katıldı. Tercüman aracılığıyla ifade veren anne Nune Mkrtchyan, kızının ölümünden Okumuş kardeşlerin sorumlu olduğunu belirterek, "Narine telefonda Orhan'ın kendisi görüntülerini kamera kaydına aldığı için artık Orhan'ı istemediği onunla evlenmek istemediğini de söyledi. Ayrıca telefonda bana Barış'ın da kendisiyle yatmak istediğini ancak, kendisinin kabul etmediğini ve bunun üzerine herşeyi ağabeyine anlatacağını söyledi." dedi.

Tanık: "Üvey babası tecavüz etmiş"
Duruşmada dinlenen tanıklardan Narine'nin arkadaşı Sibel Tuna da Narine'nin kendisine görüntülerden bahsettiğini ve Orhan ile aralarının iyi olmadığını söylediğini ancak ailevi sorunlarından da bahsettiğini belirterek, "Narine üvey babasının bir kaç kez tacizde bulunup tecavüz ettiğini söylemişti. Annesinin inanmayacağı için bu olayı annesine anlatmadığını da söyledi. Orhan'ın çektiği görüntülerin kaydedildiği hafıza kartını da yuttuğunu anlatmıştı. Siyanür aldığından haberim olunca intihar etmemesi için ikna etmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

Tahliye edildiler
Tanık ifadelerinden sonra sanıkların avukatı her iki kardeşin tahliyesini talep etti. Talep üzerine mahkeme hakimi kararında sanıkların üzerine atılı suçlar bakımından delilleri karartma ihtimallerinin ortadan kalktığını belirterek sanık kardeşlerin tahliyesine karar verdi.

Annenin isyanı
Altı aylık tutukluluk süresinin ardından iki sanığın tahliye edilmesine isyan eden anne Nune Mkrtchyan, "Benim kızım güneş görmüyor. Onlarda görmesin. Kızım onların yüzünden intihar etti. Kızım görüntülerini çekip şantaj yaptılar. Hatta Barış görüntülerle kızımla cinsel ilişkiye girmeyi teklif ederken, Orhan da görüntüler karşılığında para istemiş. Tekliflerini kabul etmeyince de görüntüleri ağabeyine izletmekle tehdit etmişler. Tahliye oldular ama dava daha bitmedi. Bu işin peşini bırakmayacağım. Cumhurbaşkanı'na Başbakana dilekçe yazıp yaşadıklarımı anlatacağım. Ernemistan'da olsaydı böyle olmazdı. Dava sonucunda gerektiği cezayı almazlarsa da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Kızım onların yüzünden ölüme sürüklendi." dedi.

Narine'nin görüntülerini cep telefonuna kaydedip ağabeyine gösteren Orhan Okumuş hakkında "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek'', ''Şantaj'' ve ''Taksirle ölüme neden olmak'' suçlarından 11 yıl hapis cezası talep ediliyor. İzlediği görüntülerin ardından genç kıza şantaj yaptığı öne sürülen ağabey Barış Okumuş hakkında ise "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' ve 'Şantaj" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.