Belediye başkanı festivale katılmıyor

Belediye başkanı festivale katılmıyor

Antalya'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek bira festivaline (Oktoberfest) tepkiler üzerine katılmayacağını açıkladı.

Daha önce cuma saatinde açılışı yapılacağı belirtilen festivalin 17.00'de açılacağını belirten Akaydın, bu konunun belli bir kesim tarafından suiistimal edildiğini ve vatandaşın kandırıldığını düşünüyor.
       
Bürokratlarıyla birlikte Kepez Sanayici ve İşadamları Derneği (KEPSİAD)'nin kahvaltısına katılan Akaydın, buraya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi, yeni projeleri anlatttı. Daha sonra Kepezli iş adamlarının sorularını cevaplandıran Akaydın, bira festivali eleştirilerine, "Bira fıçısına tokmakla vurmak gerekiyordu vurdum. Bando getirmişler torunum yaşında kızlarla dans ettim. Bunlar hep kışkırtmaca. Bu sefer hiçbir şey bulamadılar şimdi de cuma namazı ile çakışıyor dediler. Kardeşim bu ülkede bir sürü etkinlik Cuma namazıyla çakışıyor. Ama o da yalan çünkü saat 17.00'de açılıyor. İkincisi ben bu seneki etkinliğin açılışına gitmiyorum. Vatandaşı yanılttıkları ve suiistimal için gitmiyorum." şeklinde karşılık verdi.
        
'FESTİVALDE ÖLEN GENÇ ALKOLDEN DEĞİL ESRARDAN HAYATINI KAYBETTİ'

Belediyenin alkol içmeyi teşvik ettirdiği için geçen yıl festivalde bir çocuğun öldüğünü gazetelerin manşetlere taşıdığını hatırlatan Mustafa Akaydın, alkolün sağlığa zararlı olduğunu, insanların adam gibi içmesini bilmemesi halinde alkol komasına girip hayatını kaybettiğini söyledi. Bira festivalinde, alkollü içeceklerin ücretsiz satılmadığını ifade eden Akaydın, geçen yıl hayatını kaybeden Anıl Durmaz'ın alkolden değil esrar komasından öldüğünü ileri sürdü.  
       
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin şikayetleri sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını ve bir müfettişin konuyu araştırmak üzere şehre geldiğine değinen Akaydın, "Geçen yıl Yeşilay şikâyet etti diye müfettiş geldi soruşturma geçirdim. 'Kendi belediyeleri akşama kadar şarap festivali düzenliyorlar niye onlara müfettiş göndermiyorlar' dedi. Bunu söyleyen müfettiş. Ben festivale gitmiyorum. Alman konsolosundan özür dileyeceğim." diye konuştu.
       
Türkiye'de bağbozumu festivalleri yapıldığına değinen Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Bağ bozumu etkinliklerinde ise şarap içilir. AK Partili belediyelerden de bu etkinlikleri yapanlar var mı var. Şarap da içiliyor. Niye bunu konu yapmıyorsunuz da CHP'li belediye bunu yaptığı zaman gündeme taşıyorsunuz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.