Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

Antalya’da Cumhuriyet Halk Partisi başkanlık devir tesliminde, gelen tepkiler üzerine konuşan eski başkan, "Bizi mi döveceksiniz? 70 yılda 7 kez iktidar olamamışız, neyi tartışıyoruz?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Antalya İl Kongresi sonrası başkanlığa seçilen Eski CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Kumbul, bugün il başkanlığına gelerek görevi teslim aldı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, CHP’nin yeni İl Başkanı Ahmet Kumbul, eski başkan Mustafa Erdem ve yüzlerce partili katıldı.

"SEÇİM TARAFSIZLIK İÇERİSİNDE GEÇMEDİ"

Devir teslimde konuşan Eski CHP İl Başkanı Mustafa Erdem’in, sözleri gerginlik çıkardı. Kongrenin beklenen ve özlenen tarafsızlık içerisinde geçmediğini öne süren Mustafa Erdem, "Bireysel gelecek kaygıları ülkenin geleceği önüne geçti. Genel Başkan yardımcıları bir yandan, Antalya ben yönetimin iddiası içerisinde. Bir genel başkan yardımcısı düşünün seçimden bir gün önce gelecek ve geliş sebebini sayın genel başkanını, bütün belediye başkanlarını adaylarını listelerine yazma talimatı gerçekleştirin diye açıklayacak. Bu aslında aklımızla alay etmek değil de nedir arkadaşlar? Bunun için Antalya’ya mı gelinir? Bir divan başkanı düşünün havaalanını kendisini karşılamaya gelen il başkan yardımcısının olduğu aracına binmeyecek, önceki il başkanının aracıyla gelecek. Yine bir divan başkanını düşünün, divanı mesajla iletilen talimatlar doğrultusunda yönetecek. Bütün bu olumsuzlukları birebir gördüğüm, yaşadığım halde, kongrenin partimize yakışır bir şekilde geçmesi için tek kelime etmedim." dedi.

 

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

 

"70 YILDA 7 KEZ İKTİDAR OLAMAMIŞIZ, NEYİ TARTIŞIYORUZ?"

Erdem, eleştirilerinin ardından ise 16 Nisan referandum sonuçlarını açıklayacağını söyledi. Antalya’nın tüm şehirler arasında ‘Evet’ blokundan ‘Hayır’ blokuna dönüşüm açısından birinci il olduğunu söyleyen Erdem, "Ama her ne hikmetse özellikle Muratpaşa’da başarısız, yetersiz kampanyası hat safhadaydı. Bu haksızlıktır, bütün renkleri bir arada çalıştırarak herkese eşit mesafede durarak, herkesi kucaklayarak bu başarı sağlanmıştır." dedi.

 

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

 

 

 

Erdem, ilçe ilçe referandum başarı oranlarında ilk 10 sırada Muratpaşa ilçesinin olmadığını söyleyince, partililerden tepki geldi. ‘Ne yalan atıyorsun sen’ diye bağıran partililer Erdem’e saldırmak istedi. Tepkiler üzerine mikrofonu tekrar eline alan Erdem, “70 yılda 7 kez iktidar olamamışız neyi tartışıyoruz. Bizi mi döveceksiniz?” dedi.

 

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

 

 

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

 

 

Antalya’da CHP’nin devir teslim töreni karıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.