Maçın ardından ne dediler?

Maçın ardından ne dediler?

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 3-2 yenildikleri maçta, defansın büyük hatası nedeniyle son golü yediklerini söyledi.

 

ANTALYA (AA) - Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 3-2 yenildikleri maçta, defansın büyük hatası nedeniyle son golü yediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Çalımbay, maçın ikinci yarısında çok iyi oynadıklarını ve birçok gol pozisyonuna girdiklerini belirtti.

Çalımbay, maçın son pozisyonunda dikkatli davranamadıklarını vurgulayarak, "Maçta beraberliğe gidilirken, mağlup ayrıldık. Son dakikadaki golü yemememiz gerekiyordu. Bir top kullanılıyor, herkes topa bakıyor. Gelişen bir pozisyon yok. Oradaki herkesin Eren'e yakın olması gerekiyor. Teknik direktörlerin en çok çalıştırdığı şeylerden biri, ölü toplarda adama yakın olmaktır. Arkadaşımız yakın olamadı ve golü yedik." diye konuştu.

Galatasaray'ın 10 kişi kaldıktan sonra hücuma çıkamadığını aktaran Çalımbay, "Pozisyonları dahi olmadı. Sadece tek şansları ölü toptu. Onu da yakaladılar. Onda bizim hatamız vardı. Yenilmemesi gereken bir gol yedik." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, cezası nedeniyle maçta forma giyemeyen Eto'o ile Yekta Kurtuluş ve Motta'nın yokluğunu hissettiklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki hafta Sakıb cezalı. Diego büyük ihtimalle 2-3 hafta oynamaz. Hepsinde bir şansızlık yaşıyoruz. En kısa zamanda bunlar biterse daha iyi duruma geleceğiz. Eto'o içeride oynadığı maçlarda, özellikle böyle maçlarda çok fırsat yakalayabilirdi. Asist yapabilirdi. Çok şansızlık yaşadık ama son gol şansızlık değil, defansımızın büyük hatası."

 

- Galatasaray cephesi

 

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un tribüne gönderilmesinden dolayı basın toplantısına yardımcı antrenör Ayhan Akman katıldı.

Akman maçta 10 kişi kalmalarına karşın çok önemli üç puan kazandıklarını belirterek, "Güzel bir üç puanla evimize dönüyoruz." dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında iyi mücadele ederek 2-0 öne geçtiklerini hatırlatan Akman, "Sahada 11 kişi ile topun arkasına geçmeye çalışan bir ekip vardı. Daha sonra tabii ki yediğimiz hatalı bir gol oldu. Burada faul verilebilir miydi, tartışabiliriz. İlk yarının sonlarında Bruma'nın ciddi bir pozisyonu vardı. Orada 3-0'ı yakalayabilseydik maçta değişik bir ikinci yarı oynayabilirdik. Önemli olan üç puan. Oyuncuların verdiği reaksiyondan dolayı hepsini teker teker kutluyorum." ifadelerini kullandı.

 

- "Hakem Tudor'u göndermekte hata yaptı"

Akman, maçın hakemi Ali Palabıyık'ın teknik direktörleri Igor Tudor'u tribüne göndermesini hatalı bulduğunu dile getirdi.

Tudor'un, sağlık çantasına ufak bir temasta bulunduğunu aktaran Akman, "Böyle reaksiyonlar, hocalardan çok gördüğümüz reaksiyonlar. Bence bu pozisyon rahatlıkla bir uyarıyla geçiştirilebilirdi. Hakemin tercihi böyle oldu. Ben çok doğru bulmuyorum. Hakeme karşı agresif bir tutum da değildi bu. Zaman zaman hocalar, kendilerine, oyuncularına kızabilir. Çok doğal hareketlerden biriydi. Hakem bence göndermekte hata yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.