AP Erdoğan'ın Lozan açıklamalarından endişeli

AP Erdoğan'ın Lozan açıklamalarından endişeli

Lozan Antlaşması’yla ilgili açıklamalardan duyulan ciddi endişe de verilen bir değişiklik önergesinin kabul edilmesiyle karar metnine girdi.

Türkiye ile yeni fasıl açılmamasının istendiği tasarı Fransa'nın Strasbourg kentindeki AP Genel Kurul oturumunda oylanarak kabul edildi. Tasarı aralık ayında biraraya gelecek olan AB liderlerine gönderilecek. Kararın hukuken bağlayıcılığı bulunmuyor ancak üye ülkeler üzerinde siyasi etkileri olacak.

ERDOĞAN'IN LOZAN ANLAŞMASI SÖZLERİ ÖNERGEDE

Lozan Anlaşması ile ilgili önerge ise AP'deki en büyük siyasi grup Avrupa Halk Partisi (EPP) tarafından verildi. Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili söyledikleri de bir önergeyle tasarıya eklendi.

AP Erdoğan'ın Lozan açıklamalarından endişeli

"AÇIKLAMALAR KAYGI VERİCİ"

Genel Kurul'da az bir farkla kabul edilen bu önergede ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde Lozan Anlaşması ile ilgili açıklamalarının kaygı verci olduğu belirtildi.

AP’nin en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi (EPP) tarafından verilen değişiklik önergesinin kabulüyle metne dahil edilen paragrafta Lozan Antlaşması’nı tartışmaya açan açıklamalardan ciddi endişe duyulduğu belirtilerek, bu antlaşmanın modern Türkiye’nin sınırlarını belirleyen ve yaklaşık bir yüzyıldır bölgenin barış ve istikrarının korunmasına katkı yaptığı hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.