Apocular burada ülkücüler nerede?

Apocular burada ülkücüler nerede?

Ellerindeki pankartlarla yürüyen öğrencilerin, 'Apocular burada ülkücüler nerede?' diye slogan atması dikkat çekti.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) öğrencileri, DTP'nin kapatılması ve Diyarbakır'daki olaylarda Aydın Erdem'in öldürülmesini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Bir süre ellerindeki pankartlarla yürüyen öğrencilerin, 'Apocular burada ülkücüler nerede?' diye slogan atması dikkat çekti.

Üniversitenin Merkezi Kafeteryası önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, ellerinde Diyarbakır'da öldürülen Aydın Erdem'in fotoğrafının bulunduğu 'Aydınların aydınlığı yolumuzu aydınlatacak' yazılı pankartla yürümeye başladı. PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıp Kürtçe marşlar okuyan öğrenciler, sosyal tesislerin bulunduğu bölgeye kadar geldi. Burada saygı duruşunda bulunan öğrenciler adına basın açıklamasını YÖDER üyesi bir öğrenci okudu.

 

Açıklamada, demokratik açılım süreciyle Kürtlerin umutlandığı belirtilerek, şunlar söylendi:"Son zamanlarda yaşanan gelişmeler bu kıvılcımı söndürdü, umutları yok etti. Açılımın bir tasviyeden başka bir şey olmadığını gösterdi. Olaylarda kolluk kuvetleri yüzlerce insanı gözaltına almış ve tutuklamalar olmuştur. Halka silahla müdahale edilmiş, önce Aydın Erdem katledilmiş, ardından Kürtlerin Meclis'teki iradesine kilit vurulmuş, son olarak Bulanık İlçesi'nde 2 kişi öldürülmüş, 8 kişi yaralanmıştır. Biz, bu baskılar karşısında sessiz kalmayacağız."Açıklamanın ardından tekrar yürüyüşe geçen öğrenciler, fakülte binaları önünden geçerken, 'Biji Serok Apo(Yaşasın Apo)', 'Selam, selam İmralı'ya bin selam', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı. Öğrencilerin bir ara, 'Apocular burada ülkücüler nerede?' slogan atması dikkat çekti.

 

Etiketler :