Apoizm ve laisizm çılgınlığı

Apoizm ve laisizm çılgınlığı

Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci, PKK'nın talimatıyla cezaevlerinde başlatılan ölüm oruçları ve Ankara’da STK'lar’ın alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sert tepki gösterdi.

Milleti kampa bölüp, rant devşiriyorlar

Habername’ye konuşan Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci, “Birileri Kandilin talimatıyla genç bedenleri ölüme göndererek, birileri ise Cumhuriyeti korumak adına kaos üretmek istiyor. Bu sürecin eş zamanlı yaşanması tesadüf değildir. Amaçları milleti kamplara bölüp, rant devşirmektir” dedi.

Bunlar mı ulusalcı?

Ankara’da gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşünü organize eden STK’ların bir çoğunun dışarıdan beslendiklerini öne süren Değirmenci, “Hemen hemen çoğu fonlar ile ayakta duruyor. Sonra da kalkıp ‘tam bağımsız Türkiye’ diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… Madem tam bağımsız Türkiye istiyorlar bu ülkeye ithal bakanlar geldiğinde, siyasetçiler emperyal devletlerin liderleri önünde el pençe durduklarında neredeydiler? Cevap basit; villalarında… Şimdi kim inanır bunlara? Düne kadar misyonerlerle kol kola olan yapılar, şimdi cumhuriyetten söz eder oldu. Taktik hep aynı; ne zaman değişim ve dönüşüme yönelik adım atılsa gündemleri ‘Cumhuriyet’, ‘laiklik’ ve ‘ulusalcılık’ oluyor. 80 yıl geride yaşıyorlar. Asıl irticacı bunlar.  Eski meclisin önünde toplanarak akıllarınca şov yapıyorlar. Yetmiyor Anıtkabire koşarak demokratikleşmeyi şikâyet ediyorlar. Tam bir laisizm komedisi… Bunları son on yıl içerisinde Rusya, İsrail, ABD, Suriye elçiliği önünde eylem yaparken gören oldu mu hiç? Bunlar mı ulusalcı? Küresel katliamlara hiç tepki gösterdiler mi? Ama kendilerine sorsak hepsi anti-emperyalist…” diye konuştu.

Apoizm çılgınlığı

PKK'nın talimatıyla cezaevlerinde başlatılan ölüm oruçları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aslan Değirmenci, “Emir nereden Kandil’den… Destek modayı yakından takip eden BDP’lilerden. En kutsal hak yaşam hakkı ise gençleri ölüme göndererek mi Kürtlerin haklarını savunacaklar? Aklım buna ermiyor. Yazıktır… Ya bir günde Kürtleri öldüren, kimliklerini ellerinden alan Esed için, kendilerini yıllardır kullanmaya çalışan küresel güçler için sokağa dökülsünler de görelim. Nedir bu Apoizm çılgınlığı? Amaç özgürlük ise Kürtlerin yaşam hakkını elinden çalmak niye?” diye sordu.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.