Apple'a büyük şok!

Apple'a büyük şok!

iPhone 5'in çıkmasına sayılı günler kala bu hamle Apple'ın başını çok ağrıtacak

Güney Kore'nin elektronik devi Samsung'un iPhone 5'in piyasaya çıkışına engel olmak için Amerikalı rakibi Apple'ı mahkemeye vereceği bildirildi.

Güney Kore'de yayın yapan ekonomi gazetesi Maeil'in, Samsung'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye dayanarak verdiği haberine göre, iPhone'un tam Amerikan piyasasına çıkmasının beklendiği bir dönemde, Samsung gelecek haftalarda Güney Kore ve yurt dışında yeni bir süreç başlatacak.

Çok fonksiyonlu akıllı telefonlar iPhone (Apple) ve Galaxy S (Samsung) ile dijital tabletler iPad (Apple) ve Galaxy Tab'i (Samsung) üreten iki dev şirket, birbirlerini karşılıklı olarak teknoloji ve tasarım hırsızlığıyla suçlayarak uluslararası alanda bir adli savaş yürütüyorlar.

Samsung firması, iPad'e çok benzeyen tablet bilgisayarı Galaxy Tab 10.1'in Almanya'da satışının yasaklanması konusunda Californialı şirketle giriştiği adli savaşı kısa süre önce kaybetmişti.

Kararı temyize taşıyan Samsung, üç gün sonra Apple'a karşı Fransa'da mobil iletişim patentlerini gerekçe göstererek dava açmıştı.

İki şirket arasında ayrıca ABD, Avustralya ve Güney Kore'de adli mücadele devam ediyor.

Apple'ın iPhone 5'i ekim ortası ABD'de satışa sunması bekleniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.