Apple müşterilerinden özür diledi

Apple müşterilerinden özür diledi

ABD'de eski model telefonları özellikle yavaşlattığını itiraf eden teknoloji devi Apple, "hayal kırıklığına uğrattık" diyerek günah çıkardı.

Her yeni iPhone modeli çıktığında bir önceki yavaşlıyor ve kullanıcılar yeni model almaya mecbur bırakılıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan test sonuçları ve raporlar da, bu gerçeği doğrular nitelikte.

Eski iPhone'ları bilinçli olarak yavaşlatan ve insanları yeni iPhone modeli almak zorunda bırakan Apple, iPhone 6, 6S, SE ve 7 modellerinde "pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için" yavaşlattığını iddia etmişti.

Açıklamanın ardından, ABD’nin farklı eyaletlerinden Apple hakkında toplu ve bireysel davalar açılmıştı.

Apple müşterilerinden özür diledi
iPhone SE

"İNDİRİMLİ BATARYA SATACAĞIZ"

Batarya değişimlerinde 50 dolarlık indirim yapılacağını açıklayan Apple, batarya değişim fiyatının 79 dolardan 29 dolara indirileceğini belirtti.

"YANLIŞ ANLAŞILDIK"

Kullanım ömrünü kısaltmak için bir şey yapmadıklarını, yanlış anlaşıldıklarını iddia eden Apple şirketi, ayrıca, 2018'de, kullanıcıların bataryaların durumunu daha iyi takip etmeleri için işletim sisteminde güncelleme yapılacağını duyurdu.

Apple müşterilerinden özür diledi
iPhone 6s

"ÖZÜR DİLİYORUZ, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIK"

Açıklama şöyle:

"Biliyoruz ki bazılarınız Apple'ın sizi hayalkırıklığına uğrattığını düşünüyor. Özür diliyoruz. Bu konuyla ilgili bir çok yanlış anlama var, bu nedenle konuyu açıklığa kavuşturmak ve yaptığımız bazı değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Her şeyden önce, biz yaptığımız güncellemeler ile herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey yapmadık ve asla yapmayacağız.

En büyük amacımız her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünleri yaratmak ve iPhone'ları olabildiğince uzun süre kullanılabilecek şekilde üretmektir."

Apple müşterilerinden özür diledi
iPhone 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.