Apple, kendi rekorlarını alt üst ediyor

Apple, kendi rekorlarını alt üst ediyor

lk iPad 28 günde, iPad2 bir haftada bir milyon rakamına ulaşmıştı. Yeni iPad ise dört günde üç milyon satmayı başardı.

pple’ın 7 Mart’ta teknoloji dünyasına tanıttığı ve 16 Mart’ta on ülkede satışa sunduğu yeni iPad, dört gün içinde üç milyon sattı. Apple, yeni nesil tablet bilgisayarının ilk gün bir milyon satılacağını tahmin ediyordu.
 
Yeni iPad, satış rakamlarıyla eski modellerine büyük bir fark attı. İlk iPad, 3 Nisan 2010 tarihinde piyasaya sunulmuş ve  ilk iki gün içinde 300, beş gün içinde ise 500 bin satış rakamına ulaşmıştı. iPad satışları, piyasaya sunulduktan 28 gün sonra, 3 Mayıs 2010’da bir milyonu gördü. Apple’ın ilk tablet bilgisayarı, Ocak 2011’e gelindiğinde dünya genelinde 15 milyon satma başarısı gösterdi ve Apple’a bir milyar dolar kazandırdı.
 
Apple’ın 5 Ekim 2011’de hayatını kaybeden efsane CEO’su Steve Jobs, iPad’in başarısı hakkında, “Dünyaya iPad’i tanıtmış olmak harika bir şey... Kesinlikle oyunun kurallarını değiştiren bir ürün olacak” demişti.
 
DÖRT HAFTA BİRE İNDİ
iPad ile bilgisayar teknolojilerinde yeni bir çağ başlatan Apple, ikincisinden 10 kat daha hızlı olan iPad2’yi 2 Mart 2011’de tanıttı. 11 Mart’ta piyasaya sürülen tablet, bir hafta içinde bir milyon satmayı başardı.
 
iPad satışları Haziran 2011’de 40 milyonu bulurken, Apple, 2011’in son çeyreğinde 15.43 milyon iPad2 sattığını açıkladı. Aynı yıl, Apple gelirlerinin beşte birini tablet bilgisayarlar oluştururken, iPad, tablet bilgisayar piyasasının yüzde 60’ını eline geçirdi.
 
ŞİMDİDEN PİYASASIN YÜZDE 5’İ
Yeni iPad’in piyasaya sürüldüğü günden bu yana rakamlarını takip eden Chitika şirketi, tablet bilgiyasarın tüm iPad satışlarının yüzde 4.6’sına ulaştığını belirtti. Piyasa araştırma şirketi NPD Group, yeni iPad’in, 100 milyon tablet bilgisayarın satılması beklenen 2012’de piyasanın yüzde 60’ını ele geçireceğini tahmin ediyor.
 
Apple CEO’su Tim Cook, ilk satış rakamlarının belirmesinin ardından dün, “rekor kırdıklarını” ifade etse de, herhangi bir rakam vermemişti.
 
2015’E KADAR iPAD
Araştırma şirketi Gartnet PC’nin Eylül 2011’de yayımladığı rapora göre, Apple, 2015’in sonuna kadar tablet bilgisayar piyasasının açık ara lideri olarak yerini koruyacak.
 
Gartner, Google ve Windows gibi rakiplerin işletim sistemlerini kullanan çok sayıdaki markaya rağmen, Apple’ın 2015’te tablet bilgisayar piyasasının yüzde 50’sinden fazlasına halim olacağını tahmin ediyor.
 
Rapora göre, 2015 sonunda tablet bilgisayar satışları, masa üstü bilgisayar satışlarından yüzde 60 daha fazla olacak. Aynı yıl, dünya genelinde 326 milyon tablet satılması beklenirken, bu rakamın 148 milyonu Apple’a ait olacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.