Araçlar tespit edilemiyor

Araçlar tespit edilemiyor

ODTÜ Teknokent’te hizmet veren Ka-De adlı firmanın sahibi Kaan Kayabalı'dan ilginç iddia: Yolda araçla ilerlerken şeridi ortalarsan, EDS’ye yakalanmıyorsun

ODTÜ Teknokent’in “Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasında dereceye giren ve Teknokent’te şirket kuran genç mühendis gruplarının Ar-Ge ürünleri basına tanıtıldı. Tanıtımda birbirinden ilginç ürünler dikkat çekti. Ka-De adlı akıllı sayma sistemleri, akıllı güvenliksistemleri ve bilişimde faaliyet gösteren ve kameralara yazılım yapan firmanın sahibi Kaan Kayabalı’nın tespiti herkesi şaşırttı.

2 KERE DENENDİ

Kayabalı, Türkiye’deki MOBESE radar kameralarınınyoldaki şerit ayırma çizgilerinin üzerinden gidildiği takdirde aracı tespit edemediğini söyledi. Bunun yazılımdan kaynaklandığını belirten Kayabalı, “İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı bölgesindeki altgeçit ve Ankara’da Konya Yolu’nda bu denendi. Yol ayırma çizgisi ortalandığında kameraların yazılımları aracı görse de tespit edemiyor” dedi. Kayabalı ayrıca EDS’deki yazılımın akredite olmamasından dolayı cezayı yiyen kişinin kesilen cezalara itiraz hakkının bulunduğunu belirtti ve ekledi: “İtirazda da haklı çıkarsınız.”

İstanbul’a çözüm bulunamadı

ISSD grubunun geliştirdiği “Kaos’’ isimli sistemler de trafiğin akışına göre lambaların rengini belirleyerek, trafiğin sorunsuz şekilde akmasını sağlıyor. Firma yetkilileri projeleriyle ilgili, “UygulamaAntalya’da mevcut. Konya’ya yapılıyor. Sırada da Ankara var ama İstanbul’un trafiğine çözüm bulmak zor görünüyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.