Arafat'ta Mahşer Günü'nü çağrıştıran görüntüler

Arafat'ta Mahşer Günü'nü çağrıştıran görüntüler

Mekke'de Hac görevini yerine getiren 100 binlerce Müslüman, Arafat'ta vakfeye dururken ilginç görüntüler oluştu.

Her yıl binlerce Müslüman'ın Hac farzını yerine getirmek için gittiği Mekke'de, Hacı adaylarının oluşturduğu görüntüler, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) tarif ettiği Mahşer Günü'nü çağrıştırdı

İŞTE ARAFAT'TA VAKFE'YE DURAN HACI ADAYLARI..

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'İN ARAFAT DUASI

Hac farizasının en önemli görevi için Arafat’ta vakfeye duran müminler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yaptığı vakfe duasına hep birlikte ‘Amin’ dedi.

İşte Görmez'in ettirdiği o dua..

"Haccımızı, ibadetimizi dualarımızı, hayırlarımız kabul eyle. Bizleri İbrahim'in milletinden Hz. Muhammed'in ümmetinden bir an olsun ayırma Allahım.

Buyur Allahım buyur çağırdın geldik emrine amadeyiz diyoruz. Hac Arafat'tır. Arafe günü yapılan dua geri çevrilmez buyuruluyor.

Her birimiz için bembeyaz sayfalar açmayı, kurbanlarımızla sana yaklaşmayı lutfeyle Allahım.

Taşlayacağımız şeytanla birlikte bizi kötü hasletlerimizden arındır.

Peygamberimizin hatrına haccımızı kabul eyle. Senin salih kulların senden ne istedilerse biz de senden istiyoruz. Bu alanda Peygamberimiz senden ne istediyse ve neyden sana sığındıysa biz de senden istiyoruz.

Rabbimiz! Biz nefsimize zulmettik. Ya Rab sen konuk edenlerin en hayırlısısın. Rabbimiz! Bizi soyumuzdan gelenleri namazı dostoğru kılanlardan eyle.

Ya Rab! Hz Yakub'un duasıyla sana yalvarıyoruz.Sıkıntılarımızı sadece sana şikayet ediyoruz. Sııntılarımızı gider. Yarab! Bizlere öyle bir nimet ver ki hiç bir zaman mücrimlere arka çıkmayalım. İçimizde aklı kıt olanların yaptıkları yüzünden bizi cezalandırma.

Bizleri sana çokça şükredenlerden eyle!. Senden başka ilah yoktur. Sen yücesin Bizler gerçekten kendimize zulmettik. Bizleri bağışla Allahım! Dünyamızı da ahiretimizi de bayrama dönüştür.

Ya Rab! Bizi tüm yüklerimizden arındır. Bizler peygamberimizin bizden istediği gibi bir ümmet olamadık. Hz. Peygamber'in mirasını taşıyamadık itiraf ediyoruz. Bağışla bizi Allahım! Birbirimize kin güttük, parçalandık, ümmet olarak itiraf ediyoruz, affet bizi Allahım!

Ey Rabbimiz biz hep senden kerem gördük, lütuf gördük. Ama biz onu kardeşlerimize gösteremedik.Bizler bugün sana yine söz vermeye geldil. Ashabı Kiramın dediği gibi sana söz veriyoruz. Bundan sonra İslam'ın izzet ve şerefine uygun davranacağız. İbadetlerimizi aksatmayacağız. Sen sözümüzde durmayı nasip et. Safa ve Merve arasında adım atan ayaklarımız hep iyilikte adım atsın.

Başımızı alan bu dünyadan, kibirden riyadan şeytanın vesvesesinden, gönüllerimizi senden gayrısından arındır Ya Rab! Bugün çocuklarımızla sana geldik. Henüz günah işlememiş o günahsız çocukların yüzü suyu görmetine bizi bağışla!

Çocukların öksüz ve yetim kalmadığı bir dünya nasip et! Bize Hz. Hasan ve Hz Hüseyin'in peşinden giden bir gençlik nasip eyle.

Bugün yaşlılarımızla huzuruna geldik. Onların hatırına bizleri affeyle Allahım!

Hz Meryem aşkına, Hz Asiye aşkına, Hz Hcer aşkına, Hz Hatice aşkına, Hz Fatma aşkına bağışla bizi Allahım.

Peygamberimiz, "Allahım hac edenleri bağışla, onların bağışlanmasını istediklerini de sen bağışla" diyor. Bu duanın yüzü suyu hürmetine bizi bağışla.

Çocuklarımızı, neslimiz koru Allahım! Üzerimizde emeği olanları sen bağışla Allahım!

Rahmet ve inayetini memleketimiz üzerinde eksik etme. Senin yolunda dininin uğruna, şehit olan madencilerimize rahmetinle muamele et.

Yurdumuza sığınan kardeşlerimize sahip çıkabilmeyi nasip et ve kolaylaştır Allahım!

Bizleri hayrın anahtarı şerrin kilidi eyle! Bizleri zulme uğrayanların hakkını arayanlardan eyle. Bizleri yaralayanlardan değil, yaraları saranlardan, sevgiyi yayanlardan eyle!

Bize bu kutlu sözün Kur'an'ın hakkını verenlerden eyle! Ezilen horlanan yardım bekleyen mazlumlardan yardımını esirgeme Allahım! Aczimizi kusurumuzu sana itiraf ediyoruz. Affeyle bizi Allahım!

Sırf Müslüman olduğu için nicelerinin evlerine ateş düşüyor, bebekler katlediliyor. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Çağın Firavunları zulmediyor. İslam alemini içine düştüğü kan ve gözyaşından sen kurtar Allahım! Sen alemi İslamı zalimlerden koru Allahım!

Bütün kardeşlerimizin nice huzurlu bayramlara ulaşmalarını sağla. Bugün haccı ekberde sana yalvarıyoruz! Bütün insanlık için dua ediyoruz.

Sen bize akıl verdin. Biz o aklı silah üretmede kullandık. Merhameti unutan yeryüzü zalimlerini ıslah eyle Allahım!

Beraatımızı sağ tarafımıza alarak sevdiklerimizle birlikte cennetine al bizi. Sen gelmek isteyen kardeşlerimize de en kısa zamanda hac etmeyi nasip eyle Allahım!

Heva ve hevesimize uymadan bir yaşam sürmeyi, bize hacı nasip ettiğin gibi ömür boyu hacı kalmaya muvaffak eyle! Ömrümüzü rızana uygun geçirebilmeyi nasip eyle!

Son nefesimizde Kelime-i Şahadet getirip sana gelebilmeyi nasip eyle!

AMİN."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.