Aramadan özel bilgiler

Aramadan özel bilgiler

Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'nda dün gece başlayan arama 24 saati geçti.

Aramalara polis alınmazken, buna gerekçe olarak ise kozmik odadaki belgelerin 'devlet sırrı' kapsamında bulunması gösteriliyor. Bu nedenle aramaları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan'ın yürüttüğü belirtiliyor.

Hâkimin gizli belgeleri tek başına incelemesi, arama süresini de uzattı. Aramada şifreli bilgilerin açılarak tek tek tutanağa geçirildiği öğrenildi. Yapılan işlemler ve incelenen dokümanlar tutanağa geçirilirken, tüm çalışmaların kamera ile kayda alındığı belirtiliyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları ile ilgili dün gece saat 21.30 sularında Genelkurmaya Bağlı Özel Harp Dairesi'nde başlayan ikinci arama sürüyor. Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Müdürlüğü'nde şu anda 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan ve Savcı Şemsettin Özcan, Savcı Mustafa Bilgili ve Terörle Mücadele ekipleri bulunuyor. Hâkim ve savcıların yanında askeri savcı ve bir de subay yer alıyor.

ÖZEL KUVVETLERDE İKİNCİ ARAMA

Dün gece Özel Kuvvetlere yapılan aramaya polis yine alınmamıştı. Arama, sadece Arınç'ın evinin sokağında gözaltına alınan iki subayın ofisi ile sınırlı tutulmuştu.

Özel Harp Dairesi'ne ait gizli arşivlerin bulunduğu kozmik odanın aranmasına 'Belgelerin Devlet Sırrı' olduğu gerekçesi ile askerler tarafından izin verilmemişti. Bunun üzerine kozmik odanın kapı ve camları mühürlenmişti. Öte yandan, gözaltında bulunan 8 asker ise Merkez Komutanlığı'nda tutulmaya devam ediyor. Soruşturmayı yürüten savcılar, gözaltında tutulanlar askerler için iki gün ek süre aldığı öğrenildi.

SAVCI BİLGİLİ OLAY YERİNDEN AYRILDI

Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda ikinci arama devam ediyor. Savcı Mustafa Bilgili, aramanın yapıldığı yerden bir kez daha ayrıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarını soruşturan Savcı Mustafa Bilgili, arama devam ederken Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Müdürlüğü'ne bugün birkaç kez giriş çıkış yaptı. Öğleden sonra inceleme yapılan yerden ayrılan Bilgili, bir saat sonra yeniden döndü. Savcı Bilgili, akşam bir kez daha Seferberlik Tetkik Kurulu'ndan ayrıldı.

Etiketler :