Arap Birliği Suriye'den çekilmiyor

Arap Birliği Suriye'den çekilmiyor

Birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan, Suriyedeki gözlemcilerin 1 ay daha bu ülkede kalması kararı alındığı kaydedildi.

Mısır’ın başkenti Kahire’de Suriye’yle ilgili önemli bir toplantı yapıldı.

Gündem, birliğin görevlendirdiği heyetin Suriye'deki incelemelerinni değerlendirilmesi ve heyetin görev süresiydi.

Birlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye'deki gözlemci heyetinin görev süresi bir ay daha uzatılacak.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Suriye'deki son gelişmeleri ele almak, bu ülkede bulunan birlik gözlemcilerinin raporlarının incelenmesi ve gözlemci heyetinin süresinin uzatılıp uzatılmayacağını kararlaştırmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.

Katar'ın dönem başkanlığında bir araya gelen Arap Birliği Dışişleri Bakanları öncelikle Suriye'de bulunan gözlemci heyetinin raporlarını inceledi.

'KAN DURMADI'
Toplantıda konuşma yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal,Suriye'de akan kanın durmadığını ve sivillere yönelik şiddetin devam ettiğini kaydetti.

Faysal, Suudi Arabistan'ın gözlemci heyetinde bulunan üyelerini geri çekeceğini açıklayarak, Suriye hükümetini Arap Birliği'ne verdiği taahhütleri yerine getirmemekle suçladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ise konuşmasında, Suriye'ye bir kez daha "Şiddete son ver ve sivillere karşı şiddet kullanma" çağrısında bulundu.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casım ise Suriye'deki şiddetin bu şekilde devam etmesi halinde farklı seçeneklerin gündeme gelebileceğini kaydetti.

SURİYELİ MUHALİFLER TEPKİLİ
Arap Birliği'nin gözlemcilerini geri çekmesini isteyen Suriyeli muhalifler ise Arap Birliği'ne tepkili. Arap Birliği önünde gösteri yapan 1000 kadar Suriyeli muhalif, Arap bakanlara yönelik "Hain" sloganları attı.

DAVUTOĞLU GENEL SEKRETERİ ARADI
Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile telefonda görüştü.

Edinilen bilgiye göre, görüşmede Suriye'deki son gelişmeler çerçevesinde Arap Birliği'nin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.