Arapça karşıtı CHP'li Serter'in ismi Arapça

Arapça karşıtı CHP'li Serter'in ismi Arapça

Arapça'nın seçmeli ders olmasına şiddetle karşı çıkarak bu dili adeta reddeden CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in kendisi, babası ve annesinin isminin Arapça olması dikkat çekiyor.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen 4+4+4 teklifine göre İngilizce, Almanca ve Fransızca'nın yanında Arapça'nın da seçmeli ders olarak konulmasına şiddetle karşı çıkarak, bu dili adeta reddeden CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in kendisi, babası ve annesinin isminin Arapça olması dikkat çekiyor.

SERTER'İN İSMİ ARAPÇA
Akit'ten Hasan Tosun'un haberine göre, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça dan gelen Nur, isim olarak “aydınlık, ışık, parıltı” anlamına geliyor. Nur'un ikinci anlamı “İlahi bir güç tarafından gönderildiğine inanılan parlaklık” olarak belirtiliyor. Arapça kökenli bir kelime olan Nur, “ışık” anlamına geliyor. Ayrıca Arapçaya karşı çıkan Serter, çok iyi derecede İngilizce biliyor.

NUR SURESİ, ÖRTÜNMEYİ EMREDİYOR
Nur ismi, Kuran-ı Kerim de “Nur Süresi” olarak geçiyor. 64 ayetten oluşan Nur süresinin 60'nci ayetinde örtünme ile ilgili ifadeler yer alıyor. Ayet aynen şöyle: “Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşlı kadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır.”

AİLESİNİN İSİMLERİ DE ARAPÇA
1948 doğumlu olan Serter'in babasının ismi Emin, annesinin ismi ise Fahrunnisa'dır. Arapça kökenden gelen Emin, güvenilir ve emanet edilen kişi anlamına geliyor. Serter'in annesinin ismi ise Fahrunnisa'dır. Arapça kökenli olan Fahrunnisa “Fahr ve Nisa” kelimelerinin birleşmesinden meydana geliyor.
Fahrunnisa, “Kadınların övünç kaynağı, övülecek kadın, kadının erdemi, onuru ve büyüklüğü” anlamına geliyor.

“ARAPÇAYA DEĞİL, İMAM HATİP'E KARŞIYIM”
Akit'e konuşan CHP'li Serter, kendi isminin, annesi ve babasının isminin de Arapça olduğunu doğruladı. Serter, “Benim ismim, babamın ve annemin ismi Arapçadır” dedi. Arapçaya karşı olmadığını ileri süren Serter, komisyonda seçmeli Arapça derslerine karşı çıktığını hatırlatmamız üzerine, şunları söyledi: “Biz, içerisinde Arapça dersi ve Kur'an da olan din eğitiminin ayrıca düzenlenmesini istiyoruz. Eğitim kesintisiz olsun istiyoruz. Eğitimin İmam Hatip modülü olarak yapılmasına karşıyız. Bütün okullar imam hatip'e dönüştürülmek isteniyor.”

“ARAPÇAYI KOYARSANIZ BÜTÜN OKULLAR İMAM HATİP OLUR”
CHP'li Serter komisyon görüşmelerinde Arapça'nın seçmeli ders olmasına şöyle karşı çıkmıştı: “Arapçanın dil derslerinden biri haline getirip Kuran'ı Kerim'i öğrenmek için ilköğretim ve liseye koyduğunuz zaman bütün okulları imam hatip seviyesine getirmiş olursunuz. Bunun Arapça kısmı hayata geçirildi.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum