ARAPDER Genel Başkanı AK Parti'den A. Adayı

ARAPDER Genel Başkanı AK Parti'den A. Adayı

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıkladı.

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıkladı.

Bir basın açıklaması ile aday adaylığını açıklayan ARAPDER Genel Başkanı ve Elektrik-Elektronik mühendisi Şükrü Kırboğa; Şanlıurfa’ya, bölgeye ve Türkiye siyasetine katkı sunmayı; bunun içinde görev verilirse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak hizmet etmek istediğini belirtti.

Kırboğa açıklamasında; özellikle demokratik açılımların devam etmesi, yeni ve kapsayıcı bir anayasanın bir an önce gerçekleşmesi ve Doğu-Güneydoğu Anadolulu’nun sorunlarını daha rahat ifade ederek çözüm için çalışacağını belirterek; “Mevcut siyasi partiler içerisinde; geniş bir vizyona sahip, liderlik vasıfları ile siyasi çıtayı olabildiğince yükseltmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti’den Aday Adayı olduğumu açıklıyorum.” dedi.

Kırboğa açıklamasına şöyle devam etti; “12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek olan milletvekilliği genel seçimlerinin yaklaşmakta olduğu hepimizin malumudur. Bu genel seçimi diğerlerinden ayıran ve daha önemli kılan birçok gelişme yaşanmaktadır.

Cumhuriyet tarihi boyunca devlet, sorunlarıyla ilk defa böylesine ciddiyetle yüzleşebilme cesaretini göstermiş ve demokratik açılımlarla tüm bu kangrenleşmiş sorunlara çözüm arayamaya başlamıştır. Bu gelişme Türkiye’nin önünde yeni vizyonlar da açacaktır. Bu süreçte mecliste bulunacak milletvekillerinin de bu vizyonu yakalayacak kapasitede olması, Türkiye’yi ve dünyayı gerektiği gibi okuyabilecek donanıma da sahip olması gerekir.

Şüphesiz bunun birinci koşulu temsil edeceği yöreyi de iyi tanımak ve halkla iç içe olmaktır. Şanlıurfa’dan seçilecek ve mecliste de Şanlıurfa’yı temsil edecek milletvekillerinin şehrin sorunlarını yakinen bilen, çözüm üretebilen ve yine yerel ve ulusal meselelerde inisiyatif kullanabilen kişiler olmalıdır.

Şanlıurfa’nın jeopolitik konumu, tarihsel ve kültürel yapısı maalesef bu güne kadar yeterince değerlendirilememiş; sadece kültür turizminde bile dünyanın merkezi olabilecekken lokal düzeyde sürdürülmüştür. Şüphesiz bu olumsuzluğun en büyük sebebi eğitim düzeyimizin Türkiye ortalamasının gerilerinde olmasıdır. Eğitimli ve kalifiye bir nüfusun Şanlıurfa’yı dünya şehirleri arasına sokacağından hiç şüphemiz yoktur.

Tarihsel ve kültürel derinliği ile Irak ve Suriye sınırına yakın bir konumda olan Şanlıurfa’nın bu ülkelerle de sosyo-ekonomik ilişkilerinin daha da arttırılması bölgeye ciddi bir katma değer sağlayacak işsizlik gibi önemli bir probleme de çözüm olacaktır. Yine bölgeye verilen teşvikler ve desteklemeler adil bir şekilde dağıtılmalı ekonomik getiriler tabana yaygınlaştırılmalıdır. Bunun içinde master planların hazırlanması Türkiye ve Komşu ülke yetkililerinin harekete geçirilmesi gerekir ki burada en büyük görev bölge milletvekillerine düşmektedir.

Şanlıurfa sürekli göç alan ve artan nüfusuyla birlikte problemleri de katlanan bir il olarak dikkat çekmektedir. Bu yönüyle bile eğitim, sağlık, çevre ve ekonomik problemleri daha da katlanarak içinden çıkılamaz bir hal alacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde bu yönde ciddi mesafeler alınmış cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetlere denk hizmetler gerçekleştirilmiştir; ancak artan nüfusun getirdiği problemlere hazırlıklı olmak ve bu günkü problemleri çözebilmek için yapılacak tüm planlamaların şimdiden daha geniş bir vizyondan yeniden değerlendirilmesi gerekir. Tüm planlamalar en az 10 milyonluk nüfusa göre yeniden hazırlanmalıdır. Takdir edersiniz ki; kültür turizmini de düşündüğümüzde bu nüfus tahminimiz mübalağa sayılamaz.

Gördüğümüz ve tespit ettiğimiz tüm bu sebep ve yaşanan gelişmeler ışığında Şanlıurfa’ya, bölgeye ve Türkiye siyasetine katkı sunmayı; bunun içinde görev verilirse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak hizmet etmek istediğini belirtti.

Mevcut siyasi partiler içerisinde; geniş bir vizyona sahip, liderlik vasıfları ile siyasi çıtayı olabildiğince yükseltmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti’den Aday Adayı olduğumu açıklıyorum. 

Yola çıktığımız bu hizmet yarışında tüm diğer aday adaylarına da başarılar dileyerek, hepinizi tekrar en kalbi duygularımla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.”

Şükrü KIRBOĞA KİMDİR?

Şükrü Kırboğa, 01.01.1974 yılında Şanlıurfa doğumlu. ilk, orta tahsilini Şanlıurfa’da tamamladı. 1992-1993 yılları arasında Kazakistan Almatı şehrinde Rus dili ve Edebiyatı, 1993-1994 Kazakistan Almatı şehrinde Enerji Enstitüsü Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, 1994-1999 Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. 2001-2002 Kısa dönem Askerlik görevini yaptı.

Askerlik görevinden sonra 2001-2002 yılları arasında ŞUREDAŞ’da Yatırım ve Planlama Şefliğinde Elektrik Mühendisi olarak çalıştı. 2003-2008 yılında GÜCLÜ TRAFO LTD. ŞTİ’ni kurarak Genel Müdür sıfatı ile Plan Proje ve Taahhüt işlerini yaptı. 2005 yılında 17 ortaklı Nil Trafo AŞ’yi kurarak Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü sıfatı ile Trafo imalatı, pazarlama ve satışını gerçekleştirdi. Halen özel bir şirkette Yapı Denetim Mühendisi olarak çalışmaktadır.

Şükrü Kırboğa, 2004 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı, 2007 Genel Seçimlerinde Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Aday Adaylığında bulundu.

2010 yılında Türkiye’de gelişen demokratikleşme sürecine katkı sunmak ve Türkiye’de belli bir nüfus yoğunluğuna sahip olan Arap kökenli vatandaşları tek çatı altına toplamak amacıyla Türkiyeli Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni (ARAPDER) Kurdu. Halen bu derneğin Genel Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Şükrü Kırboğa, yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yapmakta ve sosyal çalışmalarda aktif olarak yer almaktadır.

Şükrü Kırboğa, ileri düzeyde Arapça ve Rusça bilmektedir.

E.mail: kirbogasukru@hotmail.com

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :