Prensipleri gereği başörtüsü yasağı!

Prensipleri gereği başörtüsü yasağı!

İstanbul Kozyatağı şubesinde başörtülü olarak görev yapan Kızılay çalışanını kovmasıyla gündemde olan CarrefourSA'ya tepkiler sürerken, ülkenin tanınmış bir başka şirketinde de başörtüsü karşıtlığı yapıldığı ortaya çıktı.

PRENSİPLERİ GEREĞİYMİŞ!

Akit'ten Fatih Akkaya'nın haberine göre, bu şirket, taşımacılık sektöründe “öncü” olmakla övünen ARAS Kargo. Firmada prensip gereği başörtülülere iş verilmiyor. Yetkililerin övünürcesine verdiği bilgilere göre, ARAS Kargo'da acentelerde bile hangi pozisyonda olursa olsun başörtülü çalışana asla müsaade edilmiyor. İş başvurusunda bulunan kişi başörtülü ise, önce başını açıp açamayacağı soruluyor.

SON OLAY KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YAŞANDI

Yozgat Yerköy'den Kayseri'ye gelerek ARAS Kargo Bölge Müdürlüğü'ne iş başvurusunda bulunan bayan, başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildi. Görüştüğümüz ARAS Kargo Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkilileri olayı doğrularken, şu savunmada bulundular: “Burası bir bölge müdürlüğü. Genel Müdürlüğün prensibi böyle. Türbanlı çalıştırmıyoruz. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Üzülerek reddettik…”

GENEL MÜDÜRLÜK DE DOĞRULADI

Bunun üzerine ARAS Kargo Genel Müdürlüğü yetkilileri ile de görüştük. İnsan Kaynakları, Özlük İşleri ve Kurumsal İletişim yetkilileri, bu çağdışı prensibi hatırlattı. ARAS Kargo Genel Müdürlüğü'nde 0 (216) 538 55 00 numaralı telefondan ulaştığımız bu yetkililer aynen şu ifadeleri kullandılar: “Firmamızın prensibi gereği türbanlı çalıştıramıyoruz. Gelen başvuruları nazikçe reddediyoruz. Kişi başını açmayı taahhüt ederse, iş başvurusunu değerlendirmeye alıyoruz.”

9 BİN ÇALIŞANI VAR, 1 TANE BAŞÖRTÜLÜ YOK

ARAS Kargo yetkilileri şöyle devam ettiler: “8-9 bin çalışanımız var, bir tane türbanlı yoktur aralarında. Çünkü yasak. Genel Müdürlük'te ve bölge müdürlüklerimizde olduğu gibi şubelerimizde de yasak. Çalışanlarımızdan firmamızın üniformasını giymelerini istiyoruz. Bu üniformanın altı pantolon. Türbanlılar zaten bu üniformayı giymek istemeyecektir, bu şekilde çalışmak istemeyecektir.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.