Arda Turan'dan gururlandıran başarı

Arda Turan'dan gururlandıran başarı

Arda Turan, bu sezon ilk defa İspanyol gazetelerinde haftanın en iyi ilk 11'i arasına girdi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) gözler, gelecek Cumartesi akşamı oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid derbisine yöneldi.


Madrid derbisinde, Atletico Madrid'in son 12 yıldır galibiyet özlemi bulunurken, kırmızı beyazlılar son kez 30 Ekim 1999'da deplasmanda Real Madrid'i 3-1 yenmişti. O maçtan itibaren toplam 21 kez karşılaşan iki ezeli rakip 6 kez berabere kalırken, diğer 15 maçı Real Madrid kazandı.

 

La Liga'da şimdiye kadar istikrarsız bir grafik çizen Atletico Madrid'in, Cumartesi akşamı yapılacak maça büyük özen gösterdiği görülüyor. Teknik direktör Gregorio Manzano, ''Santiago Bernabeu'da oynamaktan hiçbir korkum yok. Her zaman bir serinin sonu vardır. İstatistikler, kırılmak içindir'' derken, 12 yıllık galibiyet özlemini sona erdirme niyetinde olduklarını vurguladı.

Manzano, deplasmandaki 5-0'lık Barcelona maçının hatırlatılması üzerine, ''Derbide, Barcelona'daki gibi oynamayacağız. Daha kapalı ve sert olmalıyız'' dedi.

Öte yandan Atletico'nun Levante'yi 3-2 yendiği maçta futbolu ile İspanyol basınından övgü alan Arda Turan, bu sezon ilk defa İspanyol gazetelerinde haftanın en iyi ilk 11'i arasına girdi. Real Madrid-Atletico Madrid ile ilgili yapılan bazı yorumlarda ''Umut Arda'' denilmesi de dikkat çekti. Atletico Madrid'de şu anda en önemli soru işareti, Kolombiya Milli Takımı'ndayken sakatlanan Falcao'nun Cumartesi günkü maça yetiştirip yetiştirilemeyeceği olarak gözüküyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.