Zalim Ariel Şaron Öldü!

Zalim Ariel Şaron Öldü!

8 yıldır komada olan İsrail eski Başbakanı Siyonist kasap öldü.

8 yıldır komada olan İsrail eski Başbakanı Siyonist kasap öldü.

KASAP ARİEL ŞARON KİMDİR?
 
İsrail eski başbakanı Ariel Şaron 26 Şubat 1928 yılında doğdu. Emekli tümgeneral ve aynı zamanda ana muhalefet  partisi olan Kadima Partisi’nin kurucusu ve ilk lideridir.
 
Şaron 14 yaşındayken İsrail ordusuna girdi ve ordu bünyesinde özel komando birliği kurarak ülke güvenliğinin korunmasında etkin görev aldı. Ariel Şaron Tel Aviv Üniversitesinde hukuk öğrenimi gördü. İsrail askerleri 1953 yılında Şaron’ un komutasında bir Filistin köyünü basarak 60 sivili öldürdüler. Bu saldırıda Şaron, tarihçilere göre askerlerine herkesi öldürün emri verdi. Buradaki katliamıyla 'kasap' ünvanını aldı.
 
1982 yılında Ariel Şaron Lübnan iç savaşı sırasında İsrail Savunma Bakanı olarak görev yapmaktaydı. İsrail in gözleri önünde olan Sabra ve Şatilla katliamından, gözlemciler Ariel Şaron’u sorumlu tuttular. 2000 yılında Kudus’taki El Aksa Camii’ne polis koruması eşliğinde yaptığı ziyaret ve yaptığı demeç yüzünden Filistinlilerin 2. İntifada (ayaklanma) yı başlatmalarına sebep oldu.
1967’deki 6 gün savaşında Ariel Şaron yer aldı ve 1972 yılında ordudan ayrıldı.
 
Bir yıl geçmeden 6 Ekim 1973 yılında, Mısır’ın tüm Sina Yarımadası’nı aldığı büyük başarısıyla sonuçlanan, İsrail in en büyük dini bayramına denk gelen Yom Kippur Savaşın’da orduya geri çağrıldı.
 
1973 yılında Knesset’e seçildikten bir yıl sonra istifa etti. O dönemlerde başbakan olan İzak Rabin’in güvenlik danışmanlığını yaptı. 1982 yılında ise Savunma Bakanı oldu. Aynı yıl, İsrail ordusuna Filistin mülteci kamplarını yerle bir etmeleri için emir verdi. Bu emir sonucunda 600 Filistinli öldüğünü, 1800 Filistinlinin ise kayıp olduğu açıklanmıştır. Bu katliamı, Şaron otobiyografisinde bazı emirleri söylediğini kabul etti ve bu emirleri “hata” olarak niteledi. 1983 yılında ise hakkında soruşturma açıldı. Şaron bu katliamlardan dolayı sorumlu bulunda ve bakanlık görevinden alındı. Fakat Şaron, İsrail sağları için hep popüler bir sima olarak kaldı.
 
4 Ocak 2006 tarihinde beyin kanaması  geçirdi. O tarihten bu yana komadaydı.
 
(milligazete.com.tr)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.