Arınç Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

Arınç Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

Bülent Arınç 'öğrenci evlerine denetim' yapılacak iddiasına da yanıt verdi. Ayrıca 'bedelli askerliğe' nokta koydu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında, yurt yetersizliğinden yakınan milletvekillerini yanıtlarken, “Denizli’de şahit olduk, yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” dediği öne sürülmüştü. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'öğrenci evlerine denetim' yapılacak iddialarına yanıt verdi.

DIŞARIYA YANSIMASI GERÇEKÇİ DEĞİL

Bu konu basında da yer aldı ancak bizim Kızılcahamam'da yaptığımız toplantılar parti içi toplantıdır. Bu toplantıların dışarıya yansıması hiç gerçekçi değil. Bunlara bilgi denmez sadece duyum değil. Gençlik ve Spor Bakanı'na yurtların yeterli olmadığı öğrencilerin dışarıda kaldığı söylenildi.

ÖZEL EVDE KALANLAR İLGİ ALANIMIZDA DEĞİL

Kredi Yurtlar kurumu 10 yıllık iktadırımızda mükemmel yurtlar yaptı. Ancak yurtlar kafi gelmiyor. Sayın Başbakanımız bu yurtların sayısının arttılrılması talimatını verdi. Sokaklarda eylemlerin yurtlara taşınmasının öğrencileri rahatsız edeceği söylendi. Özel evde kalan öğrencilere baskınlar yapabileceği konusunda bir konuşmamızda yok görüşümüzde yok. Özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor bizim ilgi alanımızda değil yetki alanımız da değil. 

DENETLEME İÇİN YETKİMİZ YOK

Gazetelere yansıdığı şekilde özel evlerde kalan öğrencilerin denetlenmesi gibi haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim öyle bir düşüncemiz de yok, yetkimiz de yok. Kredili Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların denetlenmesi Spor ve Gençlik Bakanlığımızın yetkisi alanındadır.

YENİ KİMLİKLER

Vatandaşlarımız yeni kimlik belgeleriyle her türlü işlemi yapabileceklerdir. Seyahatlarda, e-devlette ve bürokrasi de kulanabileceklerdir. Usulsüzlük yolsuzluk ve maddi kayıpara azalacaktır. Bununla ilgili tüm işlemler yapıldı. Artık temin edilme ve vatandaşlarımıza sunulma noktasına gelindi.

SURİYE KONUSU

3 yıldan beri Suriye'de cereyan eden Esad rejimin ayakta kalması için siyasi faaliyetlerini yürüten bazı kişiler var. Bunlar ne kadar yalansa yabancı basında yazılanlar da da doğru değildir. Bizim Suriye'deki desteğimiz insani amaçlıdır. Biz Özgür Suriye ordusunu sadece siyasi anlamada destekliyoruz.

SINIRA DUVAR ÖRÜLMESİ

Nusaybin'de duvarın örülmesi yükselmesi anlamında değil. Mevcut yapı üzerine tel örgü geçirilecektir. Güvenliğin sağlanması yoluna gidilecektir. Bir hanımefendi de açlık grevine başlamış durumda. İddia edildiği gibi değil.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli Askerlik konusu Kızılcahamam'da konuşulmuş bir konu değildir. Gündeme bile gelmedi. Her sene bedelli askerlik çıkacak bir durum yok. Bu geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme. Yakın zamanda bedelli askerlik düşünülmemektedir. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.