Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası açıklaması

Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası açıklaması

Açıklamada yer alan ağırlıklı konu Suriye'de yaşanan son olaylar oldu. Öcalan'ın basın toplantısı istemi de cevaplandı.

Bakanlar Kurulu sonrası Öcalan'ın basın toplantısı isteği ile ilgili bir soruya cevap veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Öcalan'ın basın toplantısı talebinin yapılması hukukumuz ve yönetmelikte olmadığı için mümkün değildir. Herkes bişeyler isteyebilir ama mevzuat yok. Yani bir hükümlünün basın toplantısı yapması mümkün değildir. Bunun sorulması bile caiz değildir." dedi.

SURİYE'DE YAŞANAN SON OLAYLAR

Suriye rejimi kendini kurtarma çabası içinde. Bir tarftan Özgür Suriye Ordusu bir taraftan silahlı gruplar hakimiyet yarışına girdiler. Durum bu. Hoş olmayan bir durum.

Rejim kendi halkını eziyor ve yok ediyor. 500 bin Suriyeli kendi ülkesini terk ederek Biz Türkiye olarak Suriye'de yaşanan gelişmeleri an be an takip ediyoruz. PYD'nin ele geçirdiği bölgedeki gelişmeler takibimizde. Sınır bölgelerimiz birbirine çok yakın ve seken kurşunlardan bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Vatandaşlarımız yaralandı. Suriye'de ortaya çıkan otorite boşluğundan istifade etmeye çalışan gruplar var. 

Ülkemiz olarak Suriye'den gelebilecek saldırılara karşı tüm kurumlarımız harekette. Türkiye sınırı güvenliği bakımından her türlü tedbiri aldık. Suriye'de oluşturulacak etnik yönetimleri kabul etmeyiz.

Türkiye her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Hassas bir konu üzerinde olduğumuzu biliyoruz. Suriye'de nüfusun yüzde 10'u kadar Kürt yaşamaktadır. Bu insanlara yurttaşlık statüsü bile verilmediğini biliyoruz. Bugün Suriye'de yaşayan Kürtler bazı haklara kavuşmuşlarsa Türkiye'nin rolünü unutmamak gerekir. Böylesine spontane gelişen olaylarda aklı selim bakmamız gerekir. Belli otonom kurma gayretlerini ihmal edecek yapıda bir ülke değiliz.

ÖCALAN'IN BASIN TOPLANTISI TALEBİ

Öcalan konusu Bakanlar Kurulu'nda konuşulacak konu değildir. Bakanımızla görüştüm. Hangi mahkumun nasıl ne şekilde görüşecek bunu kanunlar bildiriyor. Öcalan'ın basın toplantısı talebinin yapılması hukukumuz ve yönetmelikte olmadığı için mümkün değildir. Herkes bişeyler isteyebilir ama mevzuat yok. Yani bir hükümlünün basın toplantısı yapması mümkün değildir. Bunun sorulması bile caiz değildir.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı süresince otoyolların ücretsiz, belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin de ücretsiz veya indirimli olarak uygulanması, Bakanlar Kurulunca kabul edilmiştir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.