Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum

Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Belediyesi'nin, çocukları için eylem yapan aileleri oturdukları yerden kaldırmasını kınadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, PKK'nın çocuklarını kaçırdığı aileler için, "Gözleri yaşlı anneler Diyarbakır Belediyesi’nin karşısında durup çocuklarımızı geri getirin dediler. Biz ümitle bekliyoruz ki çocuklarımız ailelerine geri dönebilsinler. Bu konuda aracılık yapması gerekenler de gerekeni yapmasını bekliyoruz. Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, yeter ki bu eylem gündem oluşturmasın diye. Belediye Başkanı’nı kınıyorum." dedi

İşte Arınç'ın konuşmasıından önemli satır başları;

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI'NIN KABİNEYE SUNUMU

Faiz konusu merkez bankası’nın görevlerinden sadece birisi. AK Parti kurulduğundan beri, Ekonomik Kurul’umuzun aldığı ilk karara göre de Merkez Bankamız’ın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeye bugüne kadar da sadık kaldık. Merkez Bankası’nın çalışma ilkeleri fiyat politikası ile çelişmemek kaydıyla arasında Hükümet’in büyüme politikalarını desteklemesi yer almaktadır.

Türkiye’de büyümenin azalması gibi bir kırılma noktasına asla gitmeyeceğiz. Son yıllarda maliyet enflasyonundaki yükseliş kurdaki ve faizdeki artıştan kaynaklanmaktadır. Bunu bir şekilde engellemek gerekir. Merkez Bankası’nın bu konudaki adımlarına müdahale etmek niyetinde değiliz ama faizlerin düşürülmesi halinde yatırımların artacağını düşünüyoruz. Merkez Bankası’nın çalışmalarında bir yeknesaklık, bir akort görmek mümkündür. İsabetli değerlendirmeler yaptı, Başkan'a teşekkür ettik.

ÇÖZÜM SÜRECİ 

Bu konuda yasal bir çalışma hazırlığı yok.

DİYARBAKIR'DA AİLELERİN EYLEMİ

İlk defa anneler, babalar, aileler çocuklarının aldatılarak dağa çıkarılmasına isyan ettiler ve barışçıl bir eylem yaptılar. Gözleri yaşlı anneler Diyarbakır Belediyesi’nin karşısında durup çocuklarımızı geri getirin dediler. Biz ümitle bekliyoruz ki çocuklarımız ailelerine geri dönebilsinler.

"BELEDİYE BAŞKANI'NI KINIYORUM"

Bu konuda aracılık yapması gerekenler de gerekeni yapmasını bekliyoruz. Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, yeter ki bu eylem gündem oluşturmasın diye. Belediye Başkanı’nı kınıyorum. Daha önce Gezi eylemlerine, annelerin yaptıkları eylemlere nasıl da destek vermişlerdi. Gerek BDP’li siyasetiler, gerek çözüm sürecine destek veren herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesine destek vermesi gerekir. Bu konuda en büyük sorumluluk da gözleri Kandil’de kulakları İmralı’da olanlara düşer. Bu konuda gelinen aşamada Sayın Başbakanımız ne düşünüyorsa yarın grup toplantısında kamuoyuna ifade edecektir.

4 ESKİ BAKAN İÇİN SORUŞTURMA

4 bakanımızla ilgili bir Meclis soruşturması kurulması kararı verildi. 400’den fazla oy verildi. Biz de evet oyu verdik gizli oyda. Komisyon üyelerinin bu ismi geçen bakanlar hakkında olumlu ve ya olumsuz görüş bildirmemesi gerekir. Bu ihsası reydir. Dolayısıyla bunların üye seçilmesi mümkün değil. Diğer partiler evet üyelerini bildirmişler ama bu sayı yeterli değil.

AK Parti bu konuda bir tarama yapıyor. Arama motoruna girdiğinizde kimin ne dediğini görüyorsunuz. Bu nedenle henüz bildirilmedi. Vicdanı kanaatleriyle herkes soruşturma açılsın dedi. Zannediyorum AK Parti de komisyona vereceği bu hafta bildirecektir. Bildirmezse o zaman bunun sorumlusu AK Parti Grubu olacaktır.

BAŞÇI'NIN KABİNEYE SUNUMU 

Merkez Banksı Başkanı görevinin başındadır.  Merkez Bankası Kanununda bir değişiklik düşünmüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.