Arınç'tan İhsanoğlun'a isim ve OBAMA eleştirisi

Arınç'tan İhsanoğlun'a isim ve OBAMA eleştirisi

Bahçeli ve Kılıçdaorğlu'nun ismini söylemekte zorluk çekmesi üzerine "Bana zaten Ekmel Bey derler" diyen İhsaoğlu'na tepki.

CHP ile MHP'nin ortak çatı aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi ilk günden beri tartışma konusu olmuştu. Hem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekmeleddin ismini telaffuz etmekte zorlanmıştı. Bunun üzerine İhsanoğlu, "Bana zaten Ekmel Bey derler" diyerek ismini kısaltmıştı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bu konuda İhsanoğlunu eleştirdi.

İHSANOĞLU'NA OBAMA ÖRNEĞİ

Arınç, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun özellikle CHP'li seçmene sevimli gözükmeye çalıştığı için ismini yumuşattığını ve isminde geçen "din" kelimesini çıkarttığını öne sürdü. ABD Başkanı Barack Obama'nın seçimden sonra Beyaz Saray'daki yemin törenindeki tutumunu örnek gösteren Arınç, "Yemin töreninde 'Barack Obama' diye hitap edilince Obama çıkıp 'Hüseyin Barack Obama' diye düzeltmişti. İsminden ve kimliğinden gocunmadığını göstermişti" dedi. Arınç, "bugün isminden vazgeçen yarın başka değerlerinden de vazgeçebilir" diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.