Arınç'tan Uludere açıklaması

Arınç'tan Uludere açıklaması

Arınç, "Böyle bir oalyın meydana gelmesi dikakt çekicidir" dedi.

 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı 6 buçuk saat sürdü.

ÖLENLERİN AİLESİNE TAZMİNAT

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda kesinlikle kasıt olmadığını söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ifade etti.

Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ve bu ailelere bazı özel bazı imkanlar sağlanacağını kaydetti.

KESİNLİKLE KASIT YOKTUR

Başbakan'ın ve Genelkurmay Başkanı'nın bir görüşmesi oldu. Üzüntülüyüz. Ölenler sivil yurttaşlarımızdır. Ama bilelim ki olayın meydana geldiği bölge sınırötesi operasyonların yapıldığı, terörist grupların olduğu bölgedir. 50 kişiye yaklaşan bir gurubun düzenli gittiği yolunda istihbarat alınmış, farklı kanallardan teyit edilmiş. 4 saate yaklaşan bir görüntünün varlığı daha önce söylenmişti. Harekat konusunda talimat verilmiş. Canlıya karşı öncelikle teslim olması, mukavemet karşısında etkisiz hale getirilmesi durumu var. İşaret fişekleri ve top atışlarına rağmen grubun hareketi neticesinde bombalama yapılmıştır.

Şüphesiz böyle bir olay üzerine en acımasız yargı oalyın kasıtlı yapıldığına yöneliktir. Hükümetimiz, Silahlı Kuvvetler ve güvenlik güçleri böylesi bir eylemi yapmazlar.

Olayda bir kastı kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt olmasa bile ihmalin ve zafiyetle ilgil incelemeler devam etmektedir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şırnak Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Geelkurmay Başkanlığınca da inceleme başlanmıştır.

Ölenlerin yakınları devletine bağlı insanlardır. Olaydan büyük üzüntü duymuşlardır. Ölenlerin cenazelerinin üstüne örgütün flamalarının asılması yakınlarının tercihi değil. Bunu bizzat ölenlerin yakınları ifade etmişlerdir.

Kaymakama gösterilen o vahşetin de kimler tarafından ortaya konulduğunu ses kayıtları ve görüntüler oprtaya koyuyor.

Milletini seven bir hükümet olarak bir kişinin bile hayatını kaybetmesinin bizim için üzüntü olacağının bilinmesini isteriz.

Olayı incelemeye devam ediyoruz. Şu onda bulduklarımız olayın kasıttan uzak olduğunu bize gösteriyor.

KAÇAKÇILIK VARSA İNSAN SAYISI AZ OLUR

Geçmişten bu yana orada kabul edilen bir ölçü var. Teröristler hayvanlarla silahları sınırdan sokmak istiyorsa hayvan sayısı az olur, insan sayısı fazla olur. Kaçakçılık varsa insan azdır. Üzerlerindeki giysilerden de taşıdıklarından da kimliklerinin tespit edilmesi mümkün değildir. Son haftalardaki duyumlarda giriş-çıkışların olacağı, birtakım duyumların görüntülerden sonra operasyona girişilmesidir.

Elbette çok daha dikkatli olmalıyız. Güvenlik güçlerimizin özellikle son aylarda nokta operasyonları yaptığı, şüphelenen kişilerin bile kaçmasına göz yumulduğu gözlenmiştir. Bir masumun hayatına mal olacaksa kaçmasına göz yumulmuştur.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.