Arınç'a parti içinden tepki

Arınç'a parti içinden tepki

Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin'in Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'la ilgili sözlerine parti içerisinden tepki geldi...

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ergenekon davası sanıklarının tutukluluk hallerine yönelik tepkiler üzerine değerlendirmelerde bulundu

O ZAMAN BİRİLERİ DE ÇIKAR...

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Birisi çıkar, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay derse o zaman diğeri de kalkar Mustafa Özbek der, Veli Küçük der, bilmem ne der. O zaman siz bunları da ayırt edemezsiniz. Bilinir olmak hukukta ölçü değil. Hukuk önünde herkes eşit. Hukuk önünde herkes camideki vatandaşlar gibidir" dedi.

Bakan Yazıcı, çeşitli açılış ve ziyaretler için bulunduğu Giresun’da Giresun Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı.

Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz’in turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Planı’nı uygulamaya koyduklarını belirterek, "İşte açılışını yaptığımız bu okul, sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacak. Eğitime yapılan yatırım geleceğe ve gençliğe yapılan yatırımdır" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde millet ile hükümetin gündemini birleştirdiklerini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu konuda eğitimde örnek sayılacak bir çok çalışma başlattık. Çocuklarımıza kitaplarını sıralarında teslim ettik. Bu eğitime ve çocuğumuza, geleceğimize verdiğimiz önemi gösteriyor. Şartlı Eğitim Projesi’ni uygulamaya koyduk. Bu proje ile çocuklarını okutamayan ve okula gönderemeyen vatandaşlarımızın ilköğretimde okuyan erkek çocuğuna 20 lira, kız çocuğuna 25 lira, orta öğretimde okuyan erkek çocuğuna 35 lira, kız çocuğuna ise 45 lira para yardımında bulunduk. Bu projeden Türkiye’de 2 milyon çocuk yararlanmaktadır."

"HUKUK ÖNÜNDE HERKES CAMİDEKİ VATANDAŞLAR GİBİDİR"

Açılışın ardından Bakan Yazıcı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Çakırmelikoğlu, Bakan Yazıcı’ya Giresun’un sorunlarını anlatan bir dosya taktim etti.

Burada bir gazetecinin, Yazıcı’ya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ergenekon davası sanığı Tuncay Özkan ile ilgili açıklaması hakkında görüşlerini sorması üzerine Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Türkiye’de çok önemsediğimiz Ergenekon soruşturması denen bir soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturmayı yargıda görevli hakim ve savcılar yürütüyor. Onların tutuklanıp tutuklanmamaları, nihayet o alanda görevli, yetkili kişilerin değerlendirmesiyle oluyor. Bana göre hiç kimse o alanda çalışan hakim ve savcılardan konuyu daha fazla bildiği iddiasında bulunamaz. İsmi geçen kişilerin neyle suçlandığı, suçlamayla alakalı delil ve belgelerin nelerden ibaret olduğunu çok detaylı olarak bilmeden ’bunlar niye oluyor’ demeyi çok doğru bulmuyorum. Bana göre o alanda görevli hakim ve savcılar da kararlarını verirken mutlaka yasaları gözetiyor, ama vicdanları da var. O insanlar vicdanlarını bir kenara koyup ta normatif düzenlemelere bakarak karar veriyor değiller. Bu bakımdan bu konular için konuşmayı çok doğru bulmuyorum. Birisi çıkar, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay derse o zaman diğeri de kalkar Mustafa Özbek der, Veli Küçük der, bilmem ne der. O zaman siz bunları da ayırt edemezsiniz. Sonuçta bir yargı süreci var. Çok görünür bir hata olmadıkça bu konu hakkında dışarıdan değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Bilinir olmak hukukta ölçü değil. Hukuk önünde herkes eşit. Hukuk önünde herkes camideki vatandaşlar gibidir. Onlar gibi eşittir."

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi

Etiketler :