Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na düello yanıtı

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na düello yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun düello çağrısına yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun düello çağrısına yanıt verdi. Arınç şöyle konuştu:

Deneyimli siyasetçinin kullanacağı bir kelime değil. Deneyimli siyasetçi böyle bir basit ifadeyi kullanmaması lazım. Demek ki, kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa ben de bu gönderilen çikolatalı mermi dedim. Gazeteciler önce bunu Baykal'a sordular. Kendisinden beklenmeyen bir şey söyledi, 'Bu çok ciddi bir konudur, konunun üzerine gidilmelidir, çıkarılmalıdır' dedi. Bu doğru bir tavırdır.

Sayın Kılıçdaroğlu'na 'Siz bu mermiler konusunda ne düşünüyorsunuz? ' dedim o da beni komik bulduğunu söyleyip,benden bahsetti. Bu topu taca atmaktır. Ben onun mizah olarak baktığı olayla ilgili görüşlerini sordum sadece.

DÜELLO BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE YOK

Siz 'Sayın Arınç'la bir düello yapar mısınız? demişsiniz O da neden olmasın yaparım demiş' Doğruysa bu... Benden cevap bekliyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu bana soru soruyor. Bir defa düello kelimesi kendisinin bana teklif etmiş bir şey değildir. Siz söylediniz o da bu kelimeye atlıyor. Bizim kültürümüzde düello yok. Belki tartışabiliriz. Düello birbirine yok etmektir. Önce davranan diğerini yok eder. Biz kimseyi yok etmek için dünyaya gelmedik. Biz kendisiyle tartışabiliriz, onun da yeri ve zamanı uygun olması lazım. Ben kendisiyle tartışmak niyetiyle değil. Bir defa sayın Kılıçdaroğlu benim dengim değil. Bu bir sıklet meselesidir. Kendisi CHP'nin grup başkanvekilidir, AK Parti'de 5 grup başkanvekili vardır, onlarla tartışabilir. Benim muhatabım olsa olsa sayın Baykal'dır. İstediği yerde ve zamanda tartışabiliriz. Ama inanıyorum ki, kendisi de bu işe soğuk bakar...

Etiketler :