Arınç'tan son dakika cemaat özür açıklaması

Arınç'tan son dakika cemaat özür açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı son dakika açıklamasına Fethullah Gülen'in 'özür dileyin' çağrısına yanıt verdi: 20 kere söyledim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in "Hükümet bizden özür dilesin" açıklamasına zehir zemberek yanıt geldi. 

Cemaatle Ak Parti arasında olayların çıkmaya başladığı dönemde cemaatin üst düzey isimleriyle bir araya geldiğini ve kendilerinden özür istediğini söyleyen Arınç, "Bir münim bir münafıktan asla özür dilemez dediler. Yerin dibine girdim"itirafında bulundu.

Cemaate uyarıda da bulunduğunu ekleyen Arınç, "20 kez teklif ettim. Beni aforoz ettiler. Hükümet özür dilesin diyorsa bu yeterli değil" restini çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Veyiş Ateş'in sorularını yanıtladı.

MISIRLA İLİŞKİLER

Darbelere karşıyız, demokrasi darbe kabul etmez. Bu ilke bir tarafa Türkiye'nin çıkarları için bir takım adımlar atmamız lazım 10-20-50 yıl sonrasını bekleyemeyiz.

Bizim bu sözlerimiz Mursi'yi içeriden çıkarmaya yetmiyor. 1200 idam kararını geçersiz saymaya yetmiyor. Yeni zulümleri yapılmasından insanları kurtarmamıza yetmiyor. Mursi serbest bırakılırsa, demokratik adımlar atılırsa, ilişki kurmanın faydalı olabileceğini düşünüyorum.Türkiye'nin yeni birşeyler yapmasına gerek yok. Bizim tavrımız belli 'sıfır sorun'.

PAPALEL YAPI TARİFİ

Fethullah Gülen'in Risali Nur okuduğunu ancak farklı yorumladığı ve islami bir hareketi yaydığını biliyorum. Konuşmalarından bahsetmiştir ancak tipik bir Risali Nur talebesi değildir.

Gülen'le 1976'dan beri tanışıyorum. Çoğu insan sahip çıkmadı. Gençlerin iyi yetişmesini ister, yurtdışı ondan çok daha sonra gelişti. 1990'larda faaliyetleri devam etti, hakkında davalar açıldı. Beraat etti. 1997'de ABD'ye gitti ve orada yaşıyor.

Cumhurbaşkanımız 'arkadan vurulduk' dedi. Bunları ben de söyleyebilirim. O benden daha az tanıyor ben den daha mesafeli duruyor. 

KOZMİK ODA

2 Albay benim evimin adresi ellerindeyken gözaltına alınmışlar. Bakanlar Kurulu'na girmeden emniyet müdürünü çağırdım dinledim. Ben bunun suikast girişim olmadığını gözetleme olduğunu düşündüm. Zaman karışık bir zaman... Ergenekon, Balyoz iddiaları karşısında sert söylemlerim var. Bunlar askerlikten başka herşeyi yapmışlar dedim. Bir gözetleme yapıyorlar diye düşündüm.

5 yıl oldu ne bir savcıyı aradım ne bir hakime sordum. Tesir etmeye çalışıyor derler diye sormadım. 

Acaba benim üzerimden operasyon yapmak, beni kullanmak mı istediler? Kozmik Oda'ya böyle girildiğini düşünmedim değil.

Bir takım mizansenler kullanıldığı ve bazı dinlemeler de yapıldığı gibi içimdeki kuşku büyüyor. 
 
GÜLEN'DEN  HİÇ ŞÜPHELENMEDİK

Biz iyi yüzünü gördük, hizmet yüzünü gördük. Yargıdaki, emniyetteki bu yapıdan da hiçbir haberim de kuşkum da olmadı.

Kendisiyle 2 kez de ABD'de görüştük. Her zaman hükümetimize karşı duacı olduğunu söyledi. Bu 17-25 Aralık'tan sonra ortaya çıkanlar işin bir başka yüzünü ortaya koydu.

HANEFİ AVCI KARARI

Ahmet Şık, Nedim Şener ve Hanefi Avcı tutuklandığında da bunun yanlış olduğunu söyledim.
Yazılan kitaplardan yola çıkarak bir neticeye varamayız. Bu tutuklamaların yanlış olduğunu söyledim. Özellikle kitapla, televizyonla, diziyle vs. suç işlenmesinin istisnai olabileceğini, bunun unsurlarının ne kadar mevcut olduğunu bilmediğimi ifade ettim. Ancak bir örgüt bağlamında herkesin üzerine düşen rolü oynayarak belli bir suç meydana getirme çabası varsa bunu hakimler tayin eder. 

Cemaat dedğimiz olguyu biz hizmet hareketi olarak biliyorduk. İsterseniz çok safmışsınız diyebilirsiniz. Dolayısıyla biz olan bitene bakalım. Bir devlet içinde farklı yapılanmalar oluşmuşsa buna müaade edilemez. Cemaat eğer örgüt haline gelmişse, yapılanması da devlete paralelse bu yok edilmelidir. 

Paralel... Birbiriyle kesişmeyen iki şey... Bir yerde iki devlet olmaz. Otorite kuramazsınız! 
Açıklamalarının büyük bir bölümünü paralel yapıyla mücadele ve 14 Aralık operasyonuna ayıran Arınç'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Biz kızgınlığımızla, nefretimizle adalet yapamayız. Bulabildiğimizi yapacağız, bulamadığımız için de bir şey yapmayacağız.

YERİN DİBİNE GİRDİM

Kendilerinden özür dilenecek bir durum yok. Ben bu olaylar ortaya çıktığında aramızdaki hukuka da güvenerek ki ne kadar boşa güvenmişim o da ortaya çıktı. Kendilerinin özür dilemesini istedim. 'Bir mümin bir münafıktan asla özür dilemez'dediler. Yerin dibine girdim. Ben sizden bu anlamda bir özür beklemiyorum.

YALVARDIM, YAKARDIM! 

En büyüklerine gidip yalvardım, yakardım. Bakın bu hükümeti siz destekliyordunuz şimdi bu hükümeti yıkmaya çalışıyorsunuz ortaya çıktı dedim.

"Hayır asla dediler" o zaman sizin yapmanız gereken bir şey var. Ya Fethullah Gülen hoca ya da siz "bizim bunlarla bir alakamız, siyasi bir amacımız yoktur" deyin. Kim bu hataları yapmışsa onları reddediyoruz deyin. Biz bunlarla sizi ayıralım diyelim.

3 defa söyledim. Bana gelenler ne kadar iyi dediler. Sonra büyükleri asla dediler.

Bizi yok etmeye çalıştınız ama siz düşerseniz bir daha ayağa kalkamazsınız. Aranızda benim gibi uyumuş olanlar uyanır. İtibardan yerin dibine düşersiniz dedim. Aforoz ettiler. 20 kez teklif ettim. Hükümet özür dilesin diyorsa bu yeterli değil

NE İSTEDİLERSE VEREN...

Ne istedilerse veren Cumhurbaşkanı'dır. Sayın Ekrem Dumanlı'ya araya gelmişlerdir. Ama yanıldığımızı gördük.
 
MİT Müşteşarı olayı... 

Önceki konular MİT içinde MİT'ten rahatsız olanlar var. Bütün bunları ortaya çıktıktan sonra görüyoruz. Cemaatten çıkarsanız mesele kolay. Bizim cemaatlerle kavgamız yok. Biz cemaat insanları iyiye güzele sevk ediyorsa eyvallah

Cemaat hükümeti devirmeyi amaçlıyorsa cemaatten çıkın örgüt haline gelmiştir. Yapılanlara bakacağız. Biz hukuk devletiyiz.  

FUAT AVNİ 

İstihbarat örgütlerine sızmış ajanlar olabilir. Bunları en aza indirmeye çalışacağız. Bu isimle özel mücadelemiz var. Bu hesaplar dışarıdan yapılıyor. Bu bir kişi değildir de birkaç kişidir. Başında da şu var deniliyor. Ama ispatlanmadan isim söylemek olmaz.

EŞİM EVİ TERKETMİŞ!

Biz eşimle münakaşa etmişiz de çocuklardan birinin evine gitmiş. Hanımın önüne koydum çok üzüldü. Böyle birşey yalan, yüzkızartıcı. 

Eğer bir cemaat örgüt haline gelmiş, siyasi amaçla yok etme haline dönüşmüşse artık suç işliyor demektir. Bu durumla herkes mücadele etmelidir. Bugün sorumlu hükümet olarak biziz. Ancak gözümüzü kapatıp, elimize silah alıp bu mücadeleyi yapacak değiliz. Hukuk var... KPSS'de ÖSYM'de özel insanlar yetiştirildiği, işe yerleştirilmelerin yapıldığı... Biz bunları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

TAŞHİYE OPERASYONU

Eleştiriler haklı olabilir. Gazeteci sıfatındaki insanların tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledim. Bunu daha önce de söyledim. Seçilmiş milletvekillerinin cezaevinde kalması yanlıştı. Parti içinde bunu ilk söyleyen bendim. 

GÜLEN'İN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Ben defalarca uyardım. Bugün bizden özür dilenmesinin istenmesi bir şey ifade etmiyor. İddianamede bir örgüt lideri olarak gösteriliyor.

CİZRE'DEKİ OLAYLAR

Yaşananların çok ağır bir suç olduğunu bilmemiz lazım. Son yıllarda terör örgütünün yandaşları Cizre ve birkaç ilçeyi pilot bölge olarak tayin etti.

(Uludere olayı) Komplo değil, bunun tek sorumlusu var o da terördür. Bu olayın suçlusu hükümet ve asker değil, bu olayın suçlusu terör.

Şuanda asayiş sağlanmıştır. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakimdir. HÜDA-PAR'ı evlerine giderek yakmak istediler, HÜDA-PAR mazlum ve mağdurdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi.

PKK bölgede kendisinden başka hakimiyet istemiyor. Biz bu olayın elbette üstüne gideceğiz, adli soruştuma başladı.

YÜCE DİVAN TARTIŞMASI

Ortada dolaşan kulis bilgileri söylentiden ibaret. Şimdiye kadar pekçok bakan ve başbakan hakkında soruşturma açılması istendi. Soruşturma Komisyonu aynı zamanda adli görev yapar.

"BİNALİ YILDIRIM'IN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMASI YANLIŞTIR"

Başbakanımız 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir kabine toplantısı olmayacağını söyledi. Bu tarihi veren Binali Yıldırım ise onun şahsiyle ilgili değil ama onun yerinde başka birisi de olsaydı böyle bir hakkı yoktu. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken birlikte karar vermesi gereken bir konuda hiçbir sıfa taşımayan bir insanın 5 Ocak'ta hükümet Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlıştır. Bunun yanlış olduğuna inanıyorum.

Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı gerekli görürse Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebilir. Cumhurbaşkanı istediği zaman Başbakanımızla görüşerek bir toplantı istemek yetkisine sahiptir.

SİYASETİ BIRAKACAK MI?

3 dönem meselesi benim düşüncemi teyit etti. Ben 40 senedir siyasetteyim. Artık çok fazla oldu dinlenmeye ihtiyacım var. Ben Meclis Başkanıyken 3 dönem şartı geldi can simidi gibi yapıştım. Bugün nereye gitsek AK Parti'li olsun olmasın. Siz delimisiniz? diye soruyor. Bunlar tekrar milletvekili olmazsa bu parti nereye gider diye soranlar oluyor. Ben de merak etmeyin diyorum. Bazı sembol isimlerin 3 dönem nedeniyle partiden ayrılmasını sokaktaki insanlar anlamıyor.

Ali Babacanlar, Cemil Çiçekler var.. Benim ihtiyacım var siyaset beni bırakıyor. Siyaset bizim yaşam biçimimiz.

SİYASETTE 2015 SONRASI

Ben AK Parti'nin tökezleyeceğini düşünmüyorum. Seçim gününe kadar üzerime düşeni fazlasıyla yapacağım ve sonrasında da ne görev verilirse yaparım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.