Arıtman Fikri Akyüz'ü çıldırttı!

Arıtman Fikri Akyüz'ü çıldırttı!

CHP milletvekili Canan Arıtman ile Fikri Akyüz ekranda türban için kapıştı. Arıtman'ın türban için verdiği Arap kadınları örneği stüdyoyu karıştırdı....

CNN Türk ekranları gecenin en hararetli türban tartışmasına sahne oldu. CHP milletvekili Canan Arıtman ile Fikri Akyüz'ün birbirine girdiği programda suçlamalar havada uçuştu.

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de gecenin en sert türban polemiği yaşandı. Gazeteci yazarı Fikri Akyüz ile Canan Arıtman'ın adeta kapıştığı tartışma CHP milletvekilinin türbanın Türk kadınını Arap kadınlarına benzettiğini söyleyince adeta kıyamet koptu.

Akyüz, Arıtman'ın başörtüleler için hakaret içeren açıklamalar yaptığını iddia ederek 'tarihte başörtülüler fahişelik yapıyordu' dediğini öne sürdü. Akyüz, CHP milletvekilinin kaleme aldığı eski bir mektubu referans göstererek sert suçlamalarda bulundu. Arıtman'ın cevap hakkını kullanırken verdiği örnek ise tartışmayı iyice çığrından çıkardı. CHP'li vekil, türbanın arap kıyafeti olduğunu ve Türk kadınlarını Arap kadınları gibi gösterdiğini söylemesi karşılıklı suçlamalara neden oldu

Canan Arıtman: Türk kadınını Arap kadını gibi giyinmemektedir. Türk kadınını Arap kadını gibi göstermeyiniz. Burda mesele türban değildir.

Fikri Akyüz: Arap insan değil midir? Etnik ayrımcılık yapıyorsunuz. Şu komplekse bakar mısınız? Şu utanç verici cümlelere bakar mısınız?

AKP Kurucular Kurulu üyesi Fatma Ünsal'ın da Arıtman'a sert tepki gösterdiği tartışma moderatör Ahmet Hakan'ı da zor durumda bıraktı. Konuklarını susturamayan Hakan, tırmanan gerginliği dağıtmak için reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

İşte o anlar:


Etiketler :