Malcorra, BM genel sekreterliğine aday gösterildi

Malcorra, BM genel sekreterliğine aday gösterildi

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Dışişleri Bakanı Susana Malcorra’yı Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreterliğine aday olarak önerdi.

BUENOS AİRES (AA) - Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Dışişleri Bakanı Susana Malcorra’yı Birleşmiş Milletler (BM) genel sekreterliğine aday olarak önerdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan BM’ye ithafen yazılmış mektupta Macri, Malcorra’nın küresel kuruluşun en üst düzey diplomatı makamını doldurabilecek yeterlilikte olduğunu vurguladı.

Malcorra daha önce BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un genel sekreter başyardımcılığı ve özel kalemi görevlerini yürütmüştü.

Macri’nin geçtiğimiz yıl aralık ayında devlet başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte Malcorra da 31 Aralık 2015’te BM genel sekreter başyardımcılığı görevinden ayrılarak Arjantin dışişleri bakanı olmuştu.

Malcorra, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada Macri’nin BM genel sekreterliği adaylığı için kendisine güvenmesi nedeniyle minnettar olduğunu ifade etti.

BM genel sekreteri, BM Genel Kurulu'na üye 193 ülke tarafından 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nin tavsiyesi üzerine seçiliyor.

BM’nin 70 yıldır ilk kez genel sekreterlik seçimi için açık oturumlar düzenlediği belirtilirken, şu ana kadar Malcorra’nın da aralarında bulunduğu 5’i erkek 4’ü kadın 9 adayın BM Genel Kurulu’na önerildiği ifade ediliyor.

Ekim ayında sonuçlanması beklenen süreç sonrasında seçilmesi durumunda Malcorra, BM’nin ilk kadın genel sekreteri olacak.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.