MESSİ'Lİ ARJANTİN DURDURULAMIYOR 3-2

MESSİ'Lİ ARJANTİN DURDURULAMIYOR 3-2

Arjantin, Nijerya karşısında 3-2'lik galibiyetle sahadan ayrılarak grup aşamasını namağlup tamamladı ve son 16'ya kaldı.

Nijerya'nın iki kez geriye düşmesine rağmen beraberliği yakaladığı maçta son sözü Arjantin söyledi. Lionel Messi 3. dakikada takımını 1-0 öne geçirirken 4. dakikada Ahmed Musa beraberliği getirdi.

Ancak Arjantin'in yıldızı Messi, 45+2'te attığı frikik golüyle takımını soyunma odasına 2-1 üstünlükle girmesini sağladı. İkinci yarının 47. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Musa durumu 2-2'ye getiren isim oldu.

Karşılıklı gol düellosu şeklinde geçen maçın 50. dakikasında savunma oyuncusu Marcos Rojo attığı golle Arjantin'i 3-2'lik üstünlüğe taşırken kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Arjantin 9 puanla gruptan lider çıkarken, 4 puanı bulunan Nijerya, İran'ın hiçbir iddiası olmayan Bosna Hersek karşısında sahadan 3-1'lik yengiyle ayrılmasının ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16'ya kalan ikinci takım oldu.

MESSI ATTI, MUSA YANIT VERDİ

Arjantin'in dünya yıldızı Lionel Messi karşılaşmanın henüz 3. dakikasında takımını 1-0 öne geçirirken 4. dakika ise Nijerya'nın golcüsü Ahmed Musa durumu 1-1'e getirdi. Nijerya ceza sahası içinde boşta kalan topa yaptığı sert vuruşla topu ağlarla buluşturan Messi, Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Golden bir dakika sonra rakip yarı alana kalabalık gelen Nijerya'da Ahmed Musa sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı harika vuruşla skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

MESSI DEVRE BİTERKEN

Arjantin'in üstün futbolu karşısında Ahmed Musa'nın attığı golle beraberliği yakalayan Nijerya, ilk yarının son anlarında Lionel Messi'nin frikik golüne engel olamadı. Karşılaşmanın 45+2. dakikasında kaleyi karşıdan gören bir noktadan frikik kazanan Arjantin'de topun başına geçen Messi, harika bir gole imza atarak takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı ve devre bu golle sona erdi.

AHMED MUSA YİNE ATTI!

Devre sonrasında ikinci yarıya golle başlayan taraf Nijerya olurken sahnede yine Ahmed Musa vardı. Arjantin savunmasının arasına çok iyi sızen Musa, ceza sahası içinde topla buluştu ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. Dakikalar 47'yi gösterirken Musa'nın attığı golle Nijerya güçlü rakibi Arjantin karşısında skoru 2-2'ye getirdi.

NİJERYA'NIN SEVİNCİ KISA SÜRDÜ!

Arjantin karşısında iki kez beraberliği yakalayan Nijerya'nın ikinci gol sevinci kısa sürdü. Mücadelenin 50. dakikasında Arjantin'in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen savunma oyuncusu Rojo'nun ayağından seken top ağlara gidince Arjantin 3-2 öne geçti ve bir kez daha üstünlüğü yakalamış oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.